Βασίλης Στεφανάκος «Τσούλες της δημοσιογραφίας και τσούλες της ασφάλειας...»!

Για «ανακριβή σχόλια και συζητήσεις που γίνονται ανάμεσα σε τσούλες της δημοσιογραφίας και κάποιες τσούλες της ασφάλειας» κάνει λόγο ο πρώην βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος, την αποφυλάκιση του οποίου υποδέχθηκε μερίδα του Τύπου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην «Εφ. Συν.», με μεθοδευμένα λιβελογραφήματα.

Ο πρώην βαρυποινίτης πριν από λίγες μέρες έκλεισε πίσω του την πόρτα των φυλακών ύστερα από σχεδόν εννέα χρόνια κράτησής του και έχοντας ειδικότερα εκτίσει το 1/3 της ποινής του, ενώ οι αρμόδιες αρχές την τελευταία τριετία τού αρνούνταν πεισματικά το νόμιμο δικαίωμά του σε πενθήμερες εξόδους χωρίς, όπως ο ίδιος δηλώνει, «αντικειμενικούς λόγους, και λέγοντάς μου πως η έξοδος δεν θα με ωφελούσε. Δηλαδή... θα μου έκανε κακό να βρισκόμουν λίγες μέρες κοντά στην οικογένειά μου».
Πρόκειται για έναν από τους πιο γνωστούς κρατούμενους των φυλακών, ο οποίος έχει εμπλακεί σε μεγάλες δικογραφίες που έχουν σχηματίσει οι αρχές όπως αυτές της απαγωγής του Περικλή Παναγόπουλου, αλλά και ότι πρόσφερε χείρα βοηθείας στην επίτευξη της εναέριας απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού των Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι.
Του έχει αποδοθεί το προσωνύμιο του «γνωστού ποινικού βαρυποινίτη και του διανοούμενου των φυλακών», ενώ ανάμεσα στις καταδίκες που τον βαραίνουν είναι και η ποινή κάθειρξης 14,5 ετών, που του επιβλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2006, για εμπλοκή σε υποθέσεις προστασίας και λαθρεμπορίου.

Νόμος Παρασκευόπουλου

Ο Βασίλης Στεφανάκος αποφυλακίστηκε την περασμένη εβδομάδα κάνοντας χρήση του «νόμου Παρασκευόπουλου» για την αποσυμφόρηση των φυλακών (4322), ο οποίος προβλέπει υπό προϋποθέσεις αποφυλάκιση κρατουμένων.
Μάλιστα, πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφορικά με δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου, τα οποία ανάμεσα στα άλλα σενάρια επιχειρούσαν και υπονοούμενα για την αριστερή κυβέρνηση και τις βαθιά αριστερές πεποιθήσεις του Βασίλη Στεφανάκου, δήλωσαν στην «Εφ.Συν.» ότι την τελευταία εικοσαετία, λόγω της μεγάλης συμφόρησης των φυλακών, κάθε χρόνο ανανεώνονται οι ρυθμίσεις που αφορούν την αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης, καθώς το ποινικό μας σύστημα είναι ιδιαίτερα αυστηρό, με αποτέλεσμα να έχουμε τους περισσότερους ισοβίτες από όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι στο πλαίσιο αυτών των ρυθμίσεων αντικαταστάθηκε η κράτηση του Βασίλη Στεφανάκου με την επιβολή όρων, και μάλιστα με καθυστέρηση έξι μηνών, αφού ο συγκεκριμένος κρατούμενος είχε θεμελιώσει το δικαίωμα του συγκεκριμένου ευεργετήματος από τις 19 Μαρτίου του 2016.
Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν από την αποφυλάκισή του, δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος» εμφάνιζε τον Βασίλη Στεφανάκο, έπειτα από λογομαχία, να έχει χειροδικήσει μέσα στη φυλακή σε βάρος του Ακη Τσοχατζόπουλου, ενέργεια την οποία διέψευσε κατηγορηματικά τόσο ο ίδιος όσο και από την πλευρά του ο πρώην υπουργός.