Διώκεται για κακούργημα o Θρασύβουλος Λυκουρέζος, χειριστής του ταχύπλοου του θανάτου στη ΑΙγινα

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις στη ναυτική τραγωδία που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στα ανοικτά της Αίγινας. Λίγο μετά τις 12.15 το μεσημέρι, ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για κακούργημα στον Θρασύβουλο Λυκουρέζο, χειριστή του ταχύπλοου, ο οποίος θα κρατηθεί στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.
Ο 77χρονος ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί. Η απολογία στην Ε' ανακρίτρια θα γίνει την Παρασκευή 19 Αυγούστου, στις 13.00 το μεσημέρι.

Στα δικαστήρια του Πειραιά, συγγενείς των θυμάτων τον περίμεναν με άγριες διαθέσεις, κρατώντας φωτογραφίες των αγαπημένων τους προσώπων Το έργο της προανάκρισης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τη λιμενική αρχή να συγκεντρώνει στοιχεία από τις καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων, στρέφοντας παράλληλα την προσοχή της στο παρελθόν του 77χρονου, ο οποίος πέρασε τη νύχτα στο Λιμεναρχείο του νησιού και το πρωί πήρε τον δρόμο για τον Πειραιά προκειμένου να καταθέσει στον ανακριτή. Πληροφορίες κάνουν λόγο για προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο συλληφθείς, ο οποίος νοσηλεύτηκε πρόσφατα σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Σημειώνεται, ότι ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος είναι ξάδελφος του γνωστού δικηγόρου.

Κάτοικοι του νησιού αδυνατούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη, την ώρα που πλήθος ερωτημάτων αναζητούν επιτακτικά απαντήσεις για το τι τελικά συνέβη τα μοιραία δευτερόλεπτα στο στενό της Μονής και είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί ένα από τα χειρότερα ναυτικά δυστυχήματα των τελευταίων ετών στην ελληνική επικράτεια. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δύο ακόμη τραυματίστηκαν σοβαρά.


 http://www.zougla.gr/