Έφοδος στο σπίτι του Βγενόπουλου και 4 συνεργατών του από οικονομικούς εισαγγελείς

Σε έφοδο στην οικία Βγενόπουλου αλλά και σε σπίτια τεσσάρων συνεργατών του προέβησαν οικονομικοί εισαγγελείς, με σκοπό τη συλλογή στοιχείων για τις υποθέσεις για τις οποίες εμπλέκεται ο επιχειρηματίας με τη Δικαιοσύνη, σύμφωνα με το protothema.gr.

Όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα, οι εισαγγελείς πήραν ηλεκτρονικούς υπολογιστές αλλά και άλλα έγγραφα με σκοπό την ενδελεχή μελέτη τους για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
Η έρευνα ξεκίνησε με βάση νομίμως καταγεγραμμένες συνακροάσεις που αποκάλυψε το Hot Doc και οι οποίες παραδόθηκαν στην Εισαγγελία προ δυο μηνών από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο πλαίσιο έρευνας που διενεργούσε (η Κεφαλαιαγορά) για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου ΜΙΓ το 2011.  Η έφοδος των οικονομικών εισαγγελέων πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά την είδηση για την καταχώρηση, ίσως και την ερχόμενη Δευτέρα, του κατηγορητήριου εναντίον του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλου Χριστοδούλου για υπόθεση διαφθοράς στην οποία συγκατηγορούμενός του είναι και ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Είχαν, βεβαίως, προηγηθεί οι αποκαλύψεις του Hot Doc για τον επιχειρηματία σχετικά με κρυφές εταιρείες και «μαύρο» χρήμα.  
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εντολή για έρευνα δόθηκε από τον προϊστάμενο των οικονομικών εισαγγελέων Παν. Αθανασίου και οι εισαγγελείς Έλένη Τουλουπάκη, Γ. Καλούδης και Χρ. Ντζούρας εδώ και ενάμιση μήνα διενεργούν έρευνα σχετικά με τυχόν σχέσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου με διακίνησης παράνομου χρήματος.
Ηδη ο επιχειρηματίας ερευνάται για τα ίδια αδικήματα (ξέπλυμα και φοροδιαφυγή) σε άλλη ανεξάρτητη δικογραφία με βάση την περίφημη λίστα περί ενδεχόμενης φοροδιαφυγής των 65 ΨΔ και το ΚΕΦΟΜΕΠ έχει δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις θυρίδες του μέχρι του ποσού των 200 εκατομμυρίων ευρώ.
Ζητείται η έκδοση του Βγενόπουλου στην Κύπρο
Το άνοιγμα της υπόθεσης Βγενόπουλου στην Ελλάδα σηματοδοτεί εξελίξεις και στην Κύπρο. Δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» της Κύπρου τόνιζε ότι έχουν αποφασιστεί διώξεις σχετικά με υπόθεση διαφθοράς που κατά κύριο λόγο αφορά τον χρηματισμό του πρώην κεντρικού τραπεζίτη της Κύπρου Χριστόδουλου Χριστοδούλου.
Χθες, η εφημερίδα σε άρθρο της, στην έντυπη έκδοσή της, αναφέρει ότι καταχωρείται, ίσως και την ερχόμενη Δευτέρα, το κατηγορητήριο εναντίον του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλου Χριστοδούλου για υπόθεση διαφθοράς στην οποία συγκατηγορούμενός του θα είναι και ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Ήδη, ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου, η θυγατέρα του Αθηνά Χριστοδούλου και ο πρώην σύζυγός της Ανδρέας Κιζουρίδης, κλήθηκαν στην αστυνομία και κατηγορήθηκαν γραπτώς. Στο ίδιο κατηγορητήριο, που αφορά την υπόθεση του 1 εκατ. ευρώ που έλαβε το 2007 η εταιρεία C. Christodoulou Consultants από την Focus Maritime Corp. θα βρίσκονται επίσης οι Μιχάλης Ζολώτας, Κυριάκος Μάγειρας και Μιχάλης Φόλε. Πρόκειται για άτομα του περιβάλλοντος του Ανδρέα Βγενόπουλου. Οι προσπάθειες της ανακριτικής ομάδας και της γενικής εισαγγελίας απέφεραν καρπούς και το στοίχημα είναι πλέον "το κατά πόσο oi Ελλαδικές αρχές θα εκδώσουν τους εξ Ελλάδος κατηγορούμενους οι οποίοι, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο, θα αρνηθούν να παρουσιαστούν οικειοθελώς ενώπιον της Κυπριακής Δικαιοσύνης" επισημαίνει η κυπριακή εφημερίδα.

 http://www.koutipandoras.gr