#26J : Διάψευση των exit polls στην Ισπανία, τρίτη δύναμη οι Unidos Podemos, μπροστά ο Ραχόι χωρίς αυτοδυναμία (συνεχής ενημέρωση)

Σε θρίλερ εξελίσσονται οι εκλογές στην Ισπανία, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας δεν επιβεβαιώνονται τα exit polls που έφερναν το Unidos Podemos στη δεύτερη θέση || Όλες οι εξελίξεις σε liveblog



Η δεξιά του Ραχόι, ενισχυμένη, κερδίζει τις εκλογές, σύμφωνα με το 90% των αποτελεσμάτων, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το κυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) αναδεικνύεται νικητής των εκλογών που διεξήχθησαν σήμερα στην Ισπανία καθώς λαμβάνει 136 έδρες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία με καταμετρημένο πάνω από το 90% των ψήφων. Για απόλυτη πλειοψηφία χρειάζονται 176 έδρες στο κοινοβούλιο των 350 εδρών. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) κερδίζει 86 έδρες. Το Unidos Podemos λαμβάνει 71 και βρέθηκε στην τρίτη θέση παρά τις προβλέψεις των exit polls που το έφερναν μπροστά από τους Σοσιαλιστές. Τέταρτη δύναμη είναι οι φιλελεύθεροι Ciudadanos που λαμβάνουν 32 έδρες.

 http://left.gr/