Ερχεται απλή αναλογική και ψήφος στα 17 !

Στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας βρίσκεται η πρόταση της κυβέρνησης για την κατάργηση του μπόνους, την απλή αναλογική και την ψήφο στα 17.


Αυτό δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, κάνοντας επίσης γνωστό ότι θα κατατεθεί στη Βουλή στο τέλος της εβδομάδας και θα ψηφιστεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, πιθανότατα μόλις επιστρέψει από την Κίνα ο πρωθυπουργός.
«Η πρότασή μας για την κατάργηση του μπόνους, την απλή αναλογική και την ψήφο στα 17 βρίσκεται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας» δήλωσε συγκεκριμένα η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «λαμβάνει υπόψη τις συζητήσεις του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων, καθώς και πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες άλλων κομμάτων, όπως για παράδειγμα την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο 2015».
Η Όλγα Γεροβασίλη εκτίμησε παράλληλα πως η διαδικασία της συζήτησης στη Βουλή μπορεί να βοηθήσει ώστε να υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες συγκλίσεις από αυτές που έχουν ήδη διαπιστωθεί.
Καταλήγοντας πάντως επέκρινε εντονότατα τη Νέα Δημοκρατία για τη στάση της, καθώς έχει τονίσει ότι τάσσεται κατά της απλής αναλογικής: «η ιστορική αναγκαιότητα για την καθιέρωση της ισοτιμίας της ψήφου και η απήχηση της πρότασης στο λαό πρέπει να είναι το κριτήριο των κομμάτων. Από τη Νέα Δημοκρατία δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

 http://www.koutipandoras.gr/a