Τέλος στους αχυράνθρωπους .."εργοδότες" ! Υπεύθυνοι και οι μέτοχοι ΑΕ και ΕΠΕ για τους μισθούς των εργαζομένων !

happy-labor-day-fb-coverΚόλπο που κάνει το 80% των επιχειρήσεων ΑΕ και ΕΠΕ . Να βάζουν αχυράνθρωπους και χωρίς περιουσία πρόεδρους των εταιριών και στην ουσία να φεσώνουν εργαζόμενους , ασφαλιστικά ταμεία και αυτοί να καρπώνονται τα κέρδη . Δείτε τι θα ισχύει πλεον !!


Posted by netakias.com στο Μαΐου 4, 2016
Το άρθρο 53 του ασφαλιστικού διευρύνει για πρώτη την προσωπική και αλληλέγγυα ευθύνη των οργάνων διοίκησης ΑΕ & ΕΠΕ η οποία, εκτός από τις ασφαλιστικές εισφορές, περιλαμβάνει πλέον και τις επιδικασθείσες οφειλές της εταιρείας προς τους εργαζόμενους και θεσπίζεται και αντίστοιχη ευθύνη για τους μετόχους της εταιρείας εφόσον κατέχουν ή κατείχαν τουλάχιστον το 10% των μετοχών!
Προκειται για μια μάστιγα που ξέσπασε κυρίως στις πλάτες των Εργαζομένων τα χρόνια του μνημονίου, αφού οι μέτοχοι ακόμη και τεράστιων επιχειρήσεων με Ιστορική πορεία τις άφηναν να βουλιάξουν χωρις πληρώσουν τίποτε στους εργαζομένους.
Συγκεκριμένα ορίζεται ότι αν κατά τον χρόνο διάλυσης δεν έχουν εξοφληθει όλες οι υποχρεώσεις προς τους εργαζομένους, οι μέτοχοι ή εταίροι κεφαλαιούχων εταιρειών ευθύνονται αλληλέγγυως και εις ολόκληρον με το νομικο προσωπο ή την νομική οντότητα για την καταβολή των οφειλομένων
Οι ρυθμίσεις δεν θα ισχύουν για νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο ή σε αναγνωρισμένο Χρηματιστήριο σε άλλο κράτος της ΕΕ, αλλά ειναι μια αρχή.

 https://olympia.gr/2016/05/04/labor/