Σε πανικό ο Ψυχάρης καλεί τον Σημίτη να ηγηθεί σε πόλεμο εναντίον του Τσίπρα

Σε πλήρες αδιέξοδο βρίσκονται τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που χάνουν τη μία μετά την άλλη τις μάχες στον πόλεμο με την κυβέρνηση.


Ο Σταύρος Ψυχάρης και ο ΔΟΛ, ευρισκόμενοι σε πλήρη πανικό, αντιλαμβανόμενοι ότι το πολιτικό Κέντρο, όπως οι ίδιοι το αντιλαμβάνονται κονιορτοποιείται και η λεγόμενη "Κεντροαριστερά" καταρρέει, παίζουν τα τελευταία τους χαρτιά για την διάσωσή τους και πραγματοποιούν την τελευταία απόπειρα ώστε να διατηρήσουν κάποια πολιτικά ερείσματα. ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι καταρρέουν και είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εντάξει στην δική του εκλογική βάση τον βασικό όγκο των κεντροαριστερών ψηφοφόρων. Με λίγα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καλύψει ως ο πολιτικός φορέας που ηγείται της Δημοκρατικής Παράταξης στη χώρα ΚΑΙ το πολιτικό Κέντρο.

Έτσι ο χρεοκοπημένος ΔΟΛ, μετά τις γάτες των Ιμαλαΐων και τις αποτυχημένες απόπειρες να πλήξει τον - πανίσχυρο πλέον - Αλέξη Τσίπρα καλεί τον καταστροφέα της χώρας, Κώστα Σημίτη, να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς. Το ΒΗΜΑ της Κυριακής επικαλείται... δήθεν, στελέχη της Κεντροαριστεράς στα οποία αποδείδει τις δικές του επιθυμίες.

Τα εν λόγω στελέχη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά και τη στασιμότητα στις συζητήσεις μεταξύ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, θεωρούν πως ο Κ. Σημίτης είναι ο καταλληλότερος για να ενώσει το χώρο, καθώς είναι ιστορικό στέλεχος, συνιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, πρωθυπουργός της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης και πρόσωπο με κύρος σε μεγάλο κομμάτι του χώρου. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτιμούν ότι ο Κ. Σημίτης θα μπορούσε να ενώσει την παράταξη για μια μεταβατική περίοδο χωρίς να απειλήσει τις φιλοδοξίες όσων ενδιαφέρονται να ηγηθούν.

Παλιά, χιλιοπαιγμένα σενάρια τα οποία δεν πείθουν κανέναν. 

 http://www.periodista.gr/