Θα πάθετε σοκ !Ποιος πολιτικός είναι ο κύριος της φωτογραφίας;

Ο πρώην πρωθυπουργός και νυν πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου, αλλά χωρίς το μουστάκι- σήμα κατετεθέν!

Η φωτογραφία είναι στιγμιότυπο από την ομιλία του κ.Παπανδρέου σε εκδήλωση του ΚΙΔΗΣΟ στην Πάτρα, η οποία εκτός από το θέμα του μύστακος είχε και άλλες ειδήσεις.
Ο κ.Παπανδρέου δήλωσε αποφασισμένος οι επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, να βρουν το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ στο χέρι κάθε πολίτη.
 "Θα μπω ξανά μπροστά, αλλά σας χρειάζομαι όλους. Κάθε προοδευτική φωνή", είπε.
Σε μία λογική δικαίωσης, δήλωσε: "Τώρα που οι μύθοι κατέρρευσαν, τώρα που ο κόσμος διψάει για πολιτικούς των οποίων τα λόγια συμβαδίζουν με τα έργα. Τώρα ήρθε η δική μας ώρα. Αδιαπραγμάτευτοι στις αρχές μας.Περήφανοι για το έργο μας. Με προτάσεις για το σήμερα και το αύριο."
Αφησε και αιχμές προς τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ:
"Αφήνουμε τα ατελείωτα κεντροαριστερά μπρος-πίσω, σε όσους έχουν καιρό για χάσιμο".
Είπε επίσης:  Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα αφοσιωμένοι στην υπόθεση της συνεργασία και της ενότητας των προοδευτικών δυνάμεων. Είμαστε πάντα ανοιχτοί στο διάλογο, Είμαστε πάντα αλλεργικοί στη συναλλαγή. Εχουμε αρχές, αξίες και ιδανικά, που δεν υπόκεινται σε κανέναν κόφτη συναλλαγής".
Διερωτήθηκε: "Μπορούμε να προχωρήσουμε; Μπορούμε να πάμε παρακάτω; Δικός μου εχθρός είναι τα προβλήματα του τόπου. Tο πελατειακό κράτος".
Ο κ.Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι: "Δεν ισοπεδώνουμε το έργο μας για να γίνουμε δεκανίκι της δεξιάς. Ούτε ζητάμε συγγνώμη επειδή κάναμε το χρέος μας".
Η ομιλία του ήταν εξαρχής γεμάτη αιχμές: "Όσοι έσκιζαν τα μνημόνια στα Ζάππεια ή “με ένα νόμο” τσακώνονται σήμερα για το ποιος είναι πιο υπεύθυνος και πιο λαϊκιστής. Σήμερα έχω κάθε δικαίωμα να αισθάνομαι εγώ αλλά και εσείς οργή.Tην κρίσιμη περίοδο, οι κκ Σαμαράς, Τσίπρας και κάποιοι ομοϊδεάτες τους στο ΠΑΣΟΚ, έβλεπαν μόνο την καρέκλα. Λένε ότι οι κυβερνήσεις Σαμαρά – Βενιζέλου και Τσίπρα, ακολούθησαν το δικό μου δρόμο, τις επιλογές της δικής μας κυβέρνησης. Είδατε καμία μεταρρύθμιση από το 2012; Φέραμε 220 Νομοσχέδια μέσα σε 2 χρόνια (2009-2011);"
Ο κ.Παπανδρέου έδωσε τη δική του απάντηση στο ερώτημα γιατί  μετά από 9 χρόνια σε ύφεση, 6 χρόνια σε Μνημόνιο, μετά από τόσες θυσίες, γιατί δεν έχουμε διαβεί τον κάβο. Υποστήριξε ειδικότερα ότι:
"Σε σχέση με τις άλλες χώρες που μπήκαν σε μνημόνια, η Ιστορία έχει αποδείξει ότι έλειψαν στην Ελλάδα 3 βασικά πράγματα: Πρώτον, στοιχειώδης συναίνεση: Δεξιά τα Ζάππεια, αριστερές αυταπάτες και στη μέση μία κυβέρνηση να την πετροβολούν όλοι. Δεύτερον, η Ελλάδα αντιμετώπισε αβυσσαλέο έλλειμμα αξιοπιστίας. Κανείς δεν είχε το έλλειμμα αξιοπιστίας των Greek StatisticsΑυτό έδωσε την αφορμή στους συντηρητικούς ευρωπαϊκούς κύκλους να επιμείνουν στην εξοντωτική λιτότητα, ως “μόνη λύση”.Το τρίτο που μας έλειψε στην Ελλάδα: η συνειδητοποίηση του προβλήματος".
Κατηγόρησε ουσιαστικά στο σημείο αυτό τον Αλέξη Τσίπρα για κάλυψη του Κώστα Καραμανλή:
"Ακόμα και σήμερα, ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει στις ομιλίες του ότι το πρόβλημα της χώρας ήταν το Μνημόνιο το 2010. Και όχι η πελατειακή ασυδοσία μέχρι το 2009 που μας ανάγκασε να χρειαζόμαστε ΜνημόνιοΌχι τα 110 δισ χρέος που φορτώθηκε η χώρα σε 5 χρόνια, από το ’04 έως το ’09, όταν είχε φορτωθεί 180 από το 1830 έως το 2004. Χτίστηκαν καριέρες πάνω στο ξέπλυμα ευθυνών όσων συνέβησαν μέχρι το ’09 και στην πλύση εγκεφάλου πως το πρόβλημα ήρθε το 2010."
Σχολίασε και τη διαπραγμάτευση: "Πέρσι το παίζαμε τρελοί. Ωραίο για reality. Όταν όμως χρειάζεσαι/ζητάς χρήματα και σε θεωρούν τρελό σε δένουν με ζουρλομανδύα" και υπερασπίστηκε βέβαια τη δική του κυβέρνηση: "Kυβέρνηση-εκκαθαριστή ζήσαμε επί Σαμαρά-Βενιζέλου, την ζούμε κ σήμερα. Κυβέρνηση με πάθος για αλλαγές ζήσαμε μόνο τo ’09-’11. Ήταν η τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Εγώ δεν ντρέπομαι να πω κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Άλλοι ξεχνάνε τον Πρωθυπουργό της. Αλλά τόσοι ήταν πάντα
 http://news247.gr/