Το... θωρηκτό που μεταφέρει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν

Το πάχος στα τζάμια που είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικά υλικά προστατεύουν από επιθέσεις με πολυβόλα όπλα. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό τους είναι το μεγάλο βάρος που σε συνδυασμό με το βάρος στις θύρες καθιστούν δύσκολο το άνοιγμά τους... Αυτός είναι και ο λόγος που εφοδιάζονται και με ειδικούς μηχανισμούς που βοηθούν στο εύκολο άνοιγμα... Με μία Mercedes S600 Pullman Guard που φέρει την κωδική ονομασία Guard πραγματοποιεί τις
Η Mercedes S600 Pullman Guard αντέχει ακόμα και σε επίθεση με ρουκέτες...μετακινήσεις του στην Ελλάδα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
Πρόκειται για ένα ξεχωριστό μοντέλο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας που φέρει βαριά θωράκιση έτσι ώστε να προσφέρει μέγιστη ασφάλεια στους επιβάτες.

Η συγκεκριμένη Mercedes έχει μήκος σχεδόν 6.5 μέτρα και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2008, όπως άλλωστε διακρίνεται και από τις σχετικές φωτογραφίες ενώ το ανανεωμένο μοντέλο στην έκδοση facelift εμφανίστηκε το 2011. Σύμφωνα με στοιχεία της Mercedes, ο V12 κινητήρας των 5.5 λίτρων είναι biturbo αποδίδει 510 ίππους και παράγει 830 Nm ροπής.

 Κορυφαία θωράκιση...
Αυτά τα στοιχεία αφορούν μία «απλή» θωρακισμένη έκδοση και προφανώς όχι του οχήματος που
Το βάρος του οχήματος που χρησιμοποιεί ο Ρώσος πρόεδρος ίσως να ξεπερνά και τους πέντε τόνους...χρησιμοποιεί ο Ρώσος πρόεδρος. Σύμφωνα με πληροφορίες από ειδικούς που ασχολούνται με τέτοιου είδους κατασκευές, η Mercedes S600 Pullman του Βλαντιμίρ Πούτιν ίσως να έχει μεγαλύτερη ιπποδύναμη και επιπλέον θωράκιση για... παν ενδεχόμενο.

Να σημειώσουμε πως μία θωράκιση τελευταίας βαθμίδας με την κωδική ονομασία VR9 σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο περιλαμβάνει τζάμια από γυάλινα ελάσματα με μεταλλική επικάλυψη προκειμένου να αντέχουν σε επιθέσεις ακόμα και με πολυβόλα όπλα, αντιπυραυλικά συστήματα, αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης, παροχή αέρα σε περίπτωση επίθεσης με χημικά όπλα, εκρηκτικούς μηχανισμούς στις πόρτες σε περίπτωση έκτακτου απεγκλωβισμού κ.ά.


Το πάχος στα τζάμια που είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικά υλικά προστατεύουν από επιθέσεις με πολυβόλα όπλα. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό τους είναι το μεγάλο βάρος που σε συνδυασμό με το βάρος στις θύρες καθιστούν δύσκολο το άνοιγμά τους... Αυτός είναι και ο λόγος που εφοδιάζονται και με ειδικούς μηχανισμούς που βοηθούν στο εύκολο άνοιγμα...
Εξωτικά υλικά...
Για την καμπίνα έχει χρησιμοποιηθεί ειδικό ατσάλι για θωράκιση, αραμίδιο (Kevlar), κεραμικά υλικά και Η Mercedes S600 Pullman Guard πωλείται και στην Ελλάδα ( για να τις δείτε πατήστε ΕΔΩ) υλικά που προστατεύουν σε μεγάλο βαθμό και χρησιμοποιούντα σε στρατιωτικά οχήματα. Αν και δεν έχει ανακοινωθεί ποτέ τίποτα για το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί ο Πούτιν, θεωρείται δεδομένο πως το βάρος του ίσως και να αγγίζει τους πέντε (!) τόνους εξαιτίας όλων των συστημάτων ασφαλείας - θωράκισης που εφοδιάζεται.

Εσωτερικά η Mercedes S600 Pullman Guard φιλοξενεί έξι επιβάτες, δύο εμπρός και τέσσερις πίσω (κάθονται αντικριστά) με τους επισήμους να έχουν στην διάθεσή τους απίστευτες ανέσεις. Μεταξύ άλλων, τηλέφωνα, τηλεοράσεις, ψυγείο, καθίσματα θέρμανσης - ψύξης που κάνουν μασάζ, πρίζες, τραπέζια κ.ά.  
 http://www.zougla.gr/