Καρέ-καρέ το χτύπημα κεραυνού σε αεροπλάνο

Συγκλονιστικές εικόνες καταγράφηκαν χθες κατά τη διάρκεια ταξιδιού ενός αεροσκάφους, το οποίο επρόκειτο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου.

Το αεροπλάνο βρέθηκε εν μέσω κακοκαιρίας, έχοντας ξεκινήσει το ταξίδι του από το Ρέυκιαβικ της Ισλανδίας προς τη βρετανική πρωτεύουσα.

Περίπου στις 20.30 τοπική ώρα χτυπήθηκε από κεραυνό, ωστόσο κατάφερε να… ξεφύγει «αλώβητο».

Ακόμη δύο αεροπλάνα, προερχόμενα από το Εδιμβούργο (σ.σ.: επρόκειτο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο City του Λονδίνου) και από την Πράγα (σ.σ.: επρόκειτο να προσγειωθεί στο Heathrow) εικάζεται πως χτυπήθηκαν από κεραυνούς.

Μία επιβάτιδα της πρώτης πτήσης μίλησε στην London Evening Standard για την εμπειρία της:

«Ήταν εμφανές ότι πετούσαμε εν μέσω καταιγίδας και κατάφερα να τραβήξω μια φωτογραφία τη στιγμή που εισερχόμασταν σε αυτή. Την ώρα που χτύπησε ο κεραυνός, όλοι οι επιβάτες σοκαρίστηκαν και όταν ολοκληρώθηκε η προσγείωση, όλοι μιλούσαν γι’ αυτό».

Εκπρόσωπος της British Airways, αεροπλάνο της οποίας ήταν εκείνο που ταξίδεψε από την Πράγα, αναφέρθηκε στο περιστατικό λέγοντας:

«Η πτήση BA857 προσγειώθηκε με ασφάλεια και θα διεξαχθούν έλεγχοι στο αεροσκάφος πριν πραγματοποιήσει το επόμενο ταξίδι. Η ασφάλεια των πελατών και του πληρώματός μας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για εμάς».

«Το χτύπημα κεραυνών αποτελεί σύνηθες φαινόμενο κατά τη διάρκεια πτήσεων και τα αεροσκάφη είναι σχεδιασμένα για να μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις» πρόσθεσε.

http://www.zougla.gr