Για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος παραπέμπονται όλα τα λαμόγια του Χρηματιστηρίου

BΡΗΚΑΝ ΤΙΣ OFFSHORE ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΡΥΦΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ 1999-2000
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΣΑΝ ΥΠΟΠΤΟΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, ΟΣΟΙ ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΜΕ ΤΟ «ΠΑΡΤΙ» ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ

MΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ με πάνω από εξακόσια ονόματα μεγαλόσχημων επιχειρηματιών και χρηματιστών που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεγάλη λεηλασία που συντελέστηκε με τη χρηματιστηριακή φούσκα, της περιόδου 1999 – 2000 βρίσκεται στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων.
Η λίστα περιλαμβάνει ιδιοκτήτες εισηγμένων εταιρειών και μεγάλων τζογαδόρων της Σοφοκλέους που άρπαξαν τις οικονομίες του ελληνικού λαού και τις φυγάδευσαν σε μαύρους λογαριασμούς στην Ελβετία και σε άλλους φορολογικούς παραδείσους. Οι πρωταγωνιστές του γιγαντιαίου σκανδάλου που είχαν εξασφαλίσει ιδιότυπη ασυλία από το παλιό χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα της διαπλοκής, νόμισαν ότι… καθάρισαν με τη Δικαιοσύνη, λόγω παραγραφής των αδικημάτων. Για κακή τους όμως τύχη το «κακούργημα» του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, δεν υπόκειται σε παραγραφή και γι’ αυτό οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν ξεκινήσει μεγάλη έρευνα για να εντοπίσουν τους μαύρους λογαριασμούς.
Με την έρευνα που κάνουν στις λίστες που κρατάνε ήδη στα χέρια τους, που είναι περισσότερες από τις ήδη γνωστές και με τη συνδρομή και των αντίστοιχων υπηρεσιών των ευρωπαϊκών χωρών, οι οικονομικοί εισαγγελείς είναι αποφασισμένοι να ανακαλύψουν όλους τους λογαριασμούς στους οποίους τοποθετήθηκαν τα κλεμμένα από τις χρηματιστηριακές απάτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας κάποιοι λογαριασμοί εμπλεκομένων σε χρηματιστηριακά σκάνδαλα, έχουν ήδη εντοπιστεί και περιλαμβάνονται στις λίστες με τις καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες. Γι’ αυτό σύντομα θα ασκηθούν οι πρώτες κακουργηματικές διώξεις για τους εμπλεκόμενους ή συγγενικά τους πρόσωπα που εμφανίζονται στους επίμαχους λογαριασμούς αφού προηγουμένως κληθούν σαν ύποπτοι να δώσουν εξηγήσεις. Οι οικονομικοί εισαγγελείς αναμένεται να συγκεντρώσουν στοιχεία φωτιά, που καίνε τα λαμόγια του χρηματιστηρίου και από τα Panama Papers. Οι λίστες με τις offshore εταιρείες που βρίσκονται στα χέρια της ελληνικής δικαιοσύνης, θα βγάλουν στο φως έστω και μετά από δεκαετίες το μέγεθος της λεηλασίας που συντελέστηκε. Τα ποσά που θα εντοπιστούν στους μαύρους λογαριασμούς πρόκειται να κατασχεθούν, ενώ οι εμπλεκόμενοι θα παραπεμφθούν για το κακούργημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος που επισείει ποινή ισοβίων.
Οι οικονομικοί εισαγγελείς διασταυρώνουν επίσης τα περιουσιακά στοιχεία εμφανή και αφανή των εμπλεκομένων στις απάτες του χρηματιστηρίου, ενώ έχουν στα χέρια τους και τις κινήσεις των λογαριασμών που έγιναν τα τελευταία είκοσι χρόνια από τις ελληνικές τράπεζες. Έχει επίσης συγκροτηθεί μια ομάδα ειδικών η οποία εξετάζει από την αρχή όλες τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για χρηματιστηριακές απάτες. Οι οικονομικοί εισαγγελείς γνωρίζουν σχεδόν όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονταν στη χειραγώγηση των μετοχών αλλά και τους χρηματιστές που αναλάμβαναν να ξεπλένουν το μαύρο χρήμα και στη συνέχεια να το φυγαδεύουν σε μαύρους λογαριασμούς που άνοιγαν στις τράπεζες της Ελβετίας καθώς και στις offshore εταιρείες.
Οι οικονομικοί εισαγγελείς θα αρχίσουν να καλούν ως ύποπτους για κακούργημα όλους εκείνους που είχαν προχωρήσει επίσης σε αλλεπάλληλες αυξήσεις κεφαλαίων σε εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες και στη συνέχεια φυγάδευσαν τα ποσά στο εξωτερικό. Για να δικαιολογήσουν τη γιγαντιαία απάτη οι τότε ιδιοκτήτες των εισηγμένων προχωρούσαν σε εξαγορά ανύπαρκτων στην ουσία επιχειρήσεων με ιλιγγιώδη ποσά. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξουν και έφοδοι σε γραφεία και σπίτια επιχειρηματιών για αναζήτηση επιπρόσθετων στοιχείων που θα τεκμηριώνουν τις βαρύτατες καταγγελίες. Οι οικονομικοί εισαγγελείς ρίχνουν το βάρος στην αποκάλυψη των λογαριασμών, γιατί και μόνο η παραπομπή των υπόπτων για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος είναι αρκετή για την καταδίκη τους σε ισόβια και την κατάσχεση των κλεμμένων.
Οι αποκαλύψεις αναμένονται συγκλονιστικές αφού το μέγεθος της λεηλασίας που συντελέστηκε ξεπερνάει τα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο που είχε στηθεί στην Ελλάδα και το οποίο συγκάλυψαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ γιατί είχε συμμετοχή ολόκληρη η αφρόκρεμα της διαπλοκής, οι αεριτζήδες και οι απατεώνες και κυρίως τα κορυφαία στελέχη των δύο κομμάτων που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και είχαν πλουτίσει τότε από τις κομπίνες και τις απάτες στο χρηματιστήριο.
 http://www.kontranews.gr