Κωστοπουλιάδα: Mια μικρή αναδρομή στο έργο του αρχιμανδρίτη της πασοκογκλαμουριάς

0410 Όπως διαβάζουμε, ο Πέτρος Κωστόπουλος επιστρέφει στην ελληνική τηλεόραση. Ένα πάντρεμα δηλαδή των δύο αγαπημένων μας πραγμάτων σε αυτή τη ζωή. Μια είδηση χαρμόσυνη σαν αφροδίσιο νόσημα. Αυτός είναι ο Πέτρος:

Eμείς λοιπόν για χάρη του βουτάμε σε μια σκουληκότρυπα και βγαίνουμε σε μια, όχι και τόσο μακρινή εποχή. Μια εποχή που το γκλίτερ έρεε ποτάμι, η Μύκονος ήταν η πρωτεύουσα του παγκόσμιου γκλάμουρ, ο Άκης αγόραζε υποβρύχια σαν ποικιλίες με κρεατικά και γενικά η φάση θύμιζε (δηλαδή πολύ θα το ήθελε) ψευτοχαϊλίκι ‘murican style διαποτισμένο με ολίγη από trademark βαλκανική κουτοπονηριά.

Αδιαμφισβήτητος “γκουρού” αυτής της “χρυσής εποχής” του Χρηματιστηρίου και της ντόλτσε βίτα με διακοποδάνειο, πιο σκληρός από τους σκληρούς και πιο μοχθηρός απο τους μοχθηρούς, ήταν ο Πέτρος Κωστόπουλος. Γέννημα θρέμμα του πράσινου ήλιου, με τις κατάλληλες σπουδές και πάνω από όλα τις κατάλληλες πολιτικές γνωριμίες (ήταν κολλητάρι του Κώστα Λαλιώτη) ξεκίνησε το 1987 από το περιοδικό ΚΛΙΚ που γρήγορα θα αναρριχηθεί πρώτο σε πωλήσεις περιοδικό έντυπο στην Ελλάδα.
Klik_Ad
Το 1995 ιδρύει την Ιμάκο, εκδοτικός κ
οωλοσσός για την εποχή – ένας στόλος πολιτισμού με πλειάδα από lifestyle έντυπα και ισάριθμους σκύλοlifestyle ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ναυαρχίδα των εκδόσεων του Κωστόπουλου ήταν το περιοδικό NITRO το οποίο από το 1996 μέχρι το 2012 που σταμάτησε η έκδοση του έβγαλε 195 τεύχη (never in the right order). Ήταν κυρίως έτσι:
mpalatsinou-gumni4
Αργότερα, έτσι:
Nitro165_cover
To NITRO θα πατήσει πάνω στην εικονική ευημερία της εποχής και θα αμπαλάρει το προϊόν σαν ένα cool εναλλακτικό lifestyle, χτισμένο σχεδόν αποκλειστικά στο ιερό πατριωτικό τρίγωνο: Βυζιά, Γκαφρά και Χαϊλίκι.

H συνέχεια εδώ  http://luben.tv/