Πέντε νεκροί από τον σεισμό στην Ταϊβάν- Κατέρρευσε πολυκατοικία 17 ορόφων

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται τις πρώτες πρωινές ώρες από το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, οι νεκροί έχουν φτάσει τους πέντε, ανάμεσά τους είναι και ένα μωρό,  ενώ έχουν διασωθεί 225 άτομα από την πολυκατοικία των 17 ορόφων, που κατέρρευσε σαν «χάρτινος πύργος» στη Νότια Ταϊβάν.



Oι έρευνες δεν έχουν κοπάσει με την κινεζική κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται από το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, να αποστέλλει βοήθεια.

Ταυτόχρονα, ο «Ερυθρός Σταύρος» στην Κίνα έχει αποδεσμεύσει 305.000 δολάρια ως άμεση οικονομική βοήθεια στους πληγέντες.

O Υπουργός εσωτερικών της Ταϊβάν εξέφρασε και την ανησυχία του, πως πιθανόν τα θύματα να είναι περισσότερα αφού όλοι ήταν μαζεμένοι στα σπίτια τους για να γιορτάσουν την Κινεζική Πρωτοχρονιά.

Ο σεισμός μάλιστα ήταν τόσο δυνατός που έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην πόλη Ταπέι που βρίσκεται 300 χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο.

Οι σεισμοί είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην Ταϊβάν γιατί είναι χτισμένη ανάμεσα σε δύο τεκτονικές πλάκες. Το 1999 μάλιστα είχε γίνει ο καταστροφικός σεισμός των 7,6 ρίχτερ και είχαν χάσει τη ζωή τους πάνω από 2.300 άνθρωποι
http://www.zougla.gr/