Δεν αποκλείουν οι ΑΝ.ΕΛΛ. την κυβερνητική διεύρυνση

O υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, εμφανίστηκε υπό όρους θετικός στο ενδεχόμενο συζήτησης για διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, λέγοντας ότι «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν ήταν ποτέ εναντίον συζητήσεων, συνεργασιών ενδεχομένως, εάν προκύψουν. Αρκεί να γίνονται βεβαίως πάνω σε υγιείς βάσεις».

Αφού σημείωσε ότι η Ένωση Κεντρώων έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις, υπενθυμίζοντας την επιστολή των εννέα σημείων, απάντησε σχετικά με το ερώτημα αν θα μπορούσε ο Βασίλης Λεβέντης να αποτελέσει τον τρίτο εταίρο στην κυβέρνηση:
«Κοιτάξτε: Κυβερνητικά αυτό είναι θέμα που το χειρίζεται ο Πρωθυπουργός. Δεν θα μπορούσα να τον υποκαταστήσω με μια δική μου εκτίμηση. Αν με ρωτάτε όμως σαν στέλεχος των ΑΝ.ΕΛΛ., οι ΑΝ.ΕΛΛ. δεν ήταν ποτέ εναντίον συζητήσεων, συνεργασιών ενδεχομένως, εάν προκύψουν. Αρκεί να γίνονται βεβαίως πάνω σε υγιείς βάσεις. Για παράδειγμα, δεν θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με τη Ν.Δ. του Σαμαρά. Αυτό το έχουμε ξεκαθαρίσει. Και δεν θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε και με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου».

 http://www.efsyn.gr/