Δίκη Χρυσής Αυγής: Η μητέρα του Παύλου Φύσσα πέταξε μπουκάλι στον Ρουπακιά

Το μπουκάλι με το νερό που κρατούσε στα χέρια της εκτόξευσε στο δολοφόνο του γιου της, η Μάγδα Φύσσα ολοκληρώνοντας την κατάθεσή της.

ADVERTISEMENT
Εμφανώς καταβεβλημένη, κοιτώντας σκληρά τον Γ. Ρουπακιά που καθόταν στο εδώλιο του δικαστηρίου, η μητέρα του Παύλου Φύσσα περνώντας δίπλα του πέταξε το μπουκάλι και του είπε: "Να με θυμάσαι..!".
Λίγα λεπτά αργότερα, μέλος του ακροατηρίου βγήκε από την αίθουσα φωνάζοντας, "Ρουπακιά παρακάλα να φας ισόβια!", με αποτέλεσμα η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη να του απαγορεύσει ξανά την είσοδο.
Η Μάγδα Φύσσα ολοκλήρωσε την κατάθεσή της και πλέον ξεκίνησε η κατάθεση της αδελφής του Π. Φύσσα, Ειρήνη.
Νωρίτερα σήμερα, η μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού Παύλου Φύσσα συνέχισε να καταθέτει στη δίκη της Χρυσής Αυγής απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής.
Όπως υποστήριξε αναφερόμενη σε στοιχεία της δικογραφίας και καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, ο Γ. Ρουπακιάς είπε όταν στον συνέλαβαν στους αστυνομικούς: "Δικός σας είμαι" και πρόσθεσε: "Όταν τον ρώτησαν είσαι αστυνομικός; απάντησε : Όχι Χρυσή Αυγή, είμαι".
Μάλιστα η Μάγδα Φύσσα για να καταδείξει με επιπλέον επιχείρημα της σχέση Αστυνομίας και Χρυσής Αυγής, είπε πως "εκείνο το βράδυ δεν συνέλαβαν κανέναν άλλον εκτός από το δολοφόνο".
Και συνέχισε, εξηγώντας ότι "όταν ο δολοφόνος φοβήθηκε στο Τμήμα τους φίλους του Παύλου ζήτησε από τους αστυνομικούς να μεταφερθεί σε άλλο δωμάτιο και αυτοί τον άφησαν ελεύθερο να κινείται μέσα στο τμήμα. Χωρίς συνοδεία πήγε μόνος του σε ά΄ λλον όροφο.Θα μπορου΄σε και να φύγει. Αναρωτιέμαι πόσο οικείος ήταν ο χώρος για τον δολοφόνο και πόση σιγουριά είχε ...".
Πολιτική αγωγή: έχετε δει ένα βίντεο με τα τάγματα εφόδου;
ΜΦ: Ναι  από τη δικογραφία. Eίναι ο Πατέλης και δίνει οδηγίες για μια έφοδο μόνο όμως αν έπαιρναν το οκ από το Λαγό ...πάντα με εντολή Πατέλη που έπαιρνε με τη σειρά του εντολή από τον αρχηγό της περιφέρειας του που είναι ο Λαγός...κι αυτός δεν είναι μόνος. Όλοι οι βουλευτές έπαιρναν εντολή από τον μεγάλο αρχηγό, τον Μιχαλολιάκο. Αυτή είναι η δουλειά της οργάνωσης...το Βλέπω δύο χρόνια που δεν ασχολούμαι με  τίποτε άλλο παρά με τη δολοφονία του παιδιού μου. Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από όλο το υλικό. Δεν είναι μόνοι τους, έχουν τον αρχηγό, μετά τους βουλευτές και μετά τον πυρηνάρχη κάθε τοπικής.
ΕΡ: Γιατί ο Παύλος δεν έτρεξε να διαφύγει;
ΜΦ: Δεν υπήρχε περίπτωση να τρέξει, ποιος ο λόγος να τρέξει στη γειτονία του; Πίσω του είχε και τα κορίτσια , δεν μπορούσε να τα αφήσει εκτεθειμένα...έπρεπε να ελέγξει το χώρο και να καλύψει τα παιδιά.
ΕΡ: Τι είπε η κοπέλα του η Χρύσα σε έναν αστυνομικό όταν προσπάθησε να βοηθήσει αφού ο Παύλος είχε ήδη φύγει;
ΜΦ: Του είπε τι θέλεις τώρα εδώ όταν σε παρακάλαγα τι έκανες;
"Δεν ήταν 50 ημέρες από τη δολοφονία του παιδιού μου που τάγμα εφόδου βεβήλωσε το μνημείο του...υποχρέωναν τους πολίτες να παίρνουν και τα φυλλάδια τους" κατέθεσε στη συνέχεια η Μάγδα Φύσσα.
Περιέγραψε ότι "περνάνε μπροστά από το σπίτι μας με μηχανές, κάνουν απειλητικά τηλεφωνήματα σε μας και στους δικηγόρους, δεν έχουν κανένα ενδοιασμό...απειλούν μάρτυρες. Δύο τους έστειλαν στο νοσοκομείο με το που ξεκίνησε το δικαστήριο....τους είδαν που έρχονταν και τους ρώτησαν που πάτε. όταν τους ρώτησαν γιατί και είπαν είμαστε μάρτυρες  τους πλάκωσαν στο ξύλο ...το ένα παιδί έχει πρόβλημα το πόδι του...".

 http://news247.gr/