Εμπλοκή με τα πόθεν έσχες δύο βουλευτών

Προβληματικά πόθεν έσχες εντόπισε η αρμόδια επιτροπή, όπως επιβεβαίωσε η πρώην πρόεδρος Δέσποινα Χαραλαμπίδου.


«Στο σύντομο διάστημα που ήμουν πρόεδρος της Επιτροπής παρέλαβα από την προηγούμενη σύνθεση της Επιτροπής μια σειρά από εκκρεμότητες οι οποίες χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης και ήδη εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους ορκωτούς λογιστές», ανέφερε η κα Χαραλαμπίδου, μιλώντας στο Mega.

«Στο διάστημα της δικής μου θητείας -και μάλιστα την προεκλογική περίοδο την τελευταία- ήταν σε διερεύνηση και εξετάστηκαν από την Επιτροπή σειρά τεσσάρων περιπτώσεων υπόχρεων με προβληματικά πόθεν έσχες ή με πόθεν έσχες για τα οποία υπάρχουν προβλήματα.
Αυτά λοιπόν είμαι υποχρεωμένη να ενημερώσω την νέα Επιτροπή και θα πρέπει να εξεταστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να μην υπάρχει κανένα κενό» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος φάκελος αφορά υπουργό που για τρία χρόνια δεν είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο το δήλωσε φέτος με συμπληρωματική δήλωση στο πόθεν έσχες.

Ο δεύτερος φάκελος αφορά τη συμμετοχή κυβερνητικού στελέχους σε ιδιωτική εταιρεία με μετοχές.

Στην υπόθεση των πόθεν έσχες έρχονται να προστεθούν κι άλλοι δύο φάκελοι για νυν και πρώην βουλευτές. Ο πρώτος φάκελος αφορά πρώην βουλευτή που φέρεται να έχει φορολογικές εκκρεμότητες που πρέπει να ελεγχθούν από την αρμόδια Επιτροπή.

Ο δεύτερος φάκελος αφορά νυν βουλευτή το πόθεν έσχες του οποίου έχει εντοπιστεί επίσης με κενά και παραλείψεις.

 http://www.zougla.gr/