Όταν ο Τσίπρας φίλησε τη Μέρκελ αλά Μπρέζνιεφ

Ο Jupiterfab είναι από την Ιταλία και τοποθετείται για την επικαιρότητα μέσω της τέχνης του δρόμου. Αυτές τις μέρες λαμβάνει μέρος στην έκθεση Contemporary Times, μαζί με ακόμη 10 καλλιτέχνες από 8 χώρες.

Ο καλλιτέχνης συμμετέχει με μια τοιχογραφία που ξυπνά αναμνήσεις, τόσο από το πρόσφατο, όσο και από το απώτερο παρελθόν.
Έμπνευση του, το έργο "My God, Help Me to Survive This Deadly Love", κοινώς το διάσημο γκραφίτι του Ρώσου Dmitri Vrubel το οποίο απεικονίζει πάνω στο τείχος του Βερολίνου, το "φιλί" των Χόνεκερ-Μπρέζνιεφ.

Πλέον, το "Discord Kiss" του Jupiterfab, φέρνει στου Ψυρρή και συγκεκριμένα στην οδό Ρήγα Παλαμήδου, ένα διαφορετικό ενσταντανέ, από τη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ στις Βρυξέλλες.
Ένα "φιλί" που περιέχει μπόλικη διαπραγμάτευση και δράμα.
Το NEWS 247 εντόπισε τον "visual and sound artist" όπως αυτοπροσδιορίζεται, και μας μίλησε για το έργο του αλλά και για τη χώρα μας.

Το "φιλί της διχόνοιας" λοιπόν. Πώς εξηγείται ο τίτλος;
"Το φιλί κατά κάποιοι τρόπο αντιπροσωπεύει τη συμφωνία ανάμεσα σε Μέρκελ και Τσίπρα που προκάλεσε μια μεγάλη έριδα κατά τη διάρκεια της συμφωνίας αλλά και μετά από αυτή...", μας απαντάει ο Ιταλός καλλιτέχνης.

ADVERTISEMENT
Τον ρωτάμε αν υπήρξε "έρωτας με την πρώτη ματιά" ή αν τελικά ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε να υποκύψει στις πιέσεις της Άγκελα Μέρκελ.
"Αποκλείεται να υπήρξε έρωτας με την πρώτη ματιά, από την πλευρά του Τσίπρα. Δεν είμαι σίγουρος αν τελικά υποχώρησε. Το έργο μου απεικονίζει δύο ανθρώπους που ετοιμάζονται να φιληθούν αλλά όχι το ίδιο το φιλί... Έχω την άποψη μου για τις διαπραγματεύσεις, αλλά προτιμώ να αφήσω τον κόσμο να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα".

 http://news247.gr/