Γαλλία: Τουλάχιστον 12 νεκροί από πρωτοφανείς πλημμύρες στην Γαλλική Ριβιέρα

Μετά από ισχυρές βροχοπτώσεις στην νοτιο-ανατολική Γαλλία και στην Γαλλική Ριβιέρα, πάνω από 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ υπάρχουν και σημαντικές καταστροφές στις υποδομές της περιοχήςΟι βροχές που έπεσαν χθες στις Μεσογειακές Γαλλικές Άλπεις, πρωτοφανείς στα χρονικά της περιοχής, είχαν ως αποτέλεσμα σημαντικές καταστροφές στις υποδομές, ενώ οδήγησαν και στον θάνατο 12 ανθρώπους.



Ο αριθμός των θυμάτων δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, καθώς υπάρχουν αρκετοί αγνοούμενοι ενώ πολλοί είναι και οι τραυματίες. Εκτεταμένες είναι και οι καταστροφές σε υποδομές και σπίτια.

Οι αρχές βρίσκονται επί ποδός, με το πρώτο φως της ημέρας να αποκαλύπτει το μέγεθος της καταστροφής, την ώρα που δεν αποκλείεται κατά την πορεία των ερευνών ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί.

Η χειρότερη τραγωδία χτύπησε την μικρή πόλη Mandelieu-la-Napoule στην Γαλλική Ριβιέρα, όπου πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να σώσουν τα αυτοκίνητά τους από τα ορμητικά νερά.

Τρεις ακόμα πνίγηκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους όταν αυτό κόλλησε μέσα σε τούνελ στην περιοχή Vallauris-Golfe-Juan κοντά στις Κάννες. Άλλοι τρεις ηλικιωμένοι σε οίκο ευγηρίας εγκλωβίστηκαν από την άνοδο των νερών του ποταμού Brague και βρήκαν τραγικό θάνατο.

O Γάλλος πρωθυπουργός έγραψε στο Twitter τα συλλυπητήριά του για τις τρομερές συνέπειες που είχε η απίστευτη κακοκαιρία που χτύπησε την περιοχή.

Η γαλλική εταιρία σιδηροδρόμων SNCF έχει διακόψει δεκάδες δρομολόγια στην περιοχή, παρέχοντας στους επιβάτες φαγητό και κουβέρτες για να περάσουν τη νύχτα. Επίσης χρειάστηκε να εκκενωθούν μια σειρά από κάμπινγκς, όπου σε μερικές περιπτώσεις απαιτήθηκε και η επέμβαση ελικοπτέρων για την απομάκρυνση των ανθρώπων από τις σκεπές των τροχόσπιτών τους.

Σύμφωνα με το μετεωρολογικό δελτίο, η κακοκαιρία απομακρύνεται πλέον από την Γαλλία και κατευθύνεται προς την Ιταλική ακτή. Οι αρχές πάντως συμβουλεύουν τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τα ταξίδια με τα αυτοκίνητά τους.
http://www.protothema.gr/