ΝΔ και ΠΟΤΑΜΙ θέλουν να κάνουν στους καναλάρχες τον τηλεοπτικό χρόνο στα κόμματα "δώρο" για τις τηλεοπτικές συχνότητες !

Δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στη διακομματική επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα για το ζήτημα του τηλεοπτικού χρόνου που θα διατεθεί στα κόμματα στην προεκλογική περίοδο -



«Στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής κοιτάξαμε να αναζητήσουμε εκείνους τους όρους που θα εξασφαλίζουν την πιο ισότιμη προβολή των απόψεων των κομμάτων.
Θεωρώ ότι και με βάση την εμπειρία που έχει υπάρξει αλλά και βελτιώνοντας αυτή την εμπειρία, καταλήγουμε σε μια κοινά αποδεκτή λύση.
Θέλω όμως να επισημάνω κάτι που μου έκανε πράγματι εντύπωση. Είναι το θέμα της υποχρέωσης των ιδιωτικών τηλεοπτικών μέσων για την παραχώρηση δωρεάν χρόνου στα κόμματα, κάτι που προβλέπεται από το νόμο και θεωρώ ότι ουσιαστικά υπηρετεί την υπόθεση της δημοκρατίας και της καλύτερης διεξαγωγής των εκλογών. Μου έκανε εντύπωση γιατί η Ν.Δ. και το ΠΟΤΑΜΙ θέλουν να αποτιμήσουν αυτόν τον δωρεάν χρόνο σε ένα συγκεκριμένο ποσό εκατομμυρίων ευρώ. Ειλικρινά, ιδιαίτερα σ΄ αυτή την συγκυρία, όπου διεξάγεται μια συζήτηση, όπως γνωρίζετε, για να αποκατασταθεί το πλαίσιο λειτουργίας των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, το να ακούγονται τέτοιες φωνές μάλλον εξυπηρετούν άλλου είδους σκοπιμότητες».
Σε σχετική ερώτηση, ο Π. Σκουρλέτης επισήμανε πως «από τη μία πλευρά Ν.Δ. και ΠΟΤΑΜΙ [στάθηκαν] απέναντι όλων των υπολοίπων, οι οποίοι, όπως προβλέπει και ο νόμος, θεωρούν ότι τα ιδιωτικά τηλεοπτικά μέσα έχουν την υποχρέωση, εφ’ οσον κατέχουν δημόσιες συχνότητες, να παρέχουν δωρεάν αυτό τον χρόνο».
Σχετικά με το ντιμπέιτ, ο Π. Σκουρλέτης απάντησε: «Ακούστηκε το θέμα του ντιμπέιτ. Υπάρχει μια κατ΄ αρχήν συμφωνία απ΄ όλους και παραπέμπεται πια στα Γραφεία  Τύπου των κομμάτων να δουν τους ακριβείς όρους»
- See more at: http://left.gr/