Μήνυση Χαϊκάλη κατά Ντογιάκου

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρου Ντογιάκου, και του εισαγγελέα Εφετών Π. Παναγιωτόπουλου κατέθεσε σήμερα ο Παύλος Χαϊκάλης.

Ο νεοδιορισθείς υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων μετέβη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου όπου και υπέβαλλε τη μήνυση κατά των εισαγγελικών λειτουργών.
Στο έγγραφο ο Π. Χαϊκάλης αναφέρεται στους χειρισμούς των Ντογιάκου και Παναγιωτόπουλου γύρω από τις καταγγελίες που είχε κάνει τον περασμένο Δεκέμβριο περί απόπειρας χρηματισμού του ως βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. εν όψει της προεδρικής εκλογής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει πως οι εισαγγελείς αρχειοθετώντας την υπόθεση, υπέπεσαν στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, που ερεύνησε την υπόθεση, και τη συγκατάθεση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Ισίδωρου Ντογιάκου, δεν συνέτρεχε λόγος άσκησης ποινικής δίωξης. Όπως αναφερόταν χαρακτηριστικά: "Από την έρευνα δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος, ούτε προέκυψε η βασιμότητα της καταγγελίας του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη".
Μάλιστα, αν και το κυρίως σκέλος της προκαταρκτικής εξέτασης τέθηκε στο αρχείο, ανοιχτό παραμένει εκείνο που θα αφορά στον τρόπο απόκτησης του οπτικοακουστικού υλικού, που προσκόμισε στις αρχές ο Π. Χαϊκάλης και θεωρήθηκε προϊόν υποκλοπής.