HSBC: Απέλυσε υπαλλήλους γιατί βιντεοσκόπησαν ψεύτικες εκτελέσεις

Η βρετανική τράπεζα HSBC απέλυσε έξι υπαλλήλους της επειδή βιντεοσκόπησαν μια ψεύτικη εκτέλεση, μιμούμενοι τις εκτελέσεις που κάνουν οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, κατά την διάρκεια μιας εκδήλωσης που είχε οργανωθεί από την τράπεζα για τους εργαζομένους, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της HSBC.


Στο βίντεο που γύρισαν και ανέβασαν στην συνέχεια στο Διαδίκτυο, οι υπάλληλοι της τράπεζας παρουσιάζονται να φορούν κουκούλες και να κουνούν απειλητικά ένα ψεύτικο μαχαίρι σε έναν άνδρα που φοράει μια πορτοκαλί στολή και είναι γονατισμένος, ενώ ένας από τους υπαλλήλους φωνάζει «Αλαχού Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος, στα αραβικά).

«Πήραμε την απόφαση να απολύσουμε τα άτομα που εμπλέκονται» σε αυτό, δήλωσε σχετικά εκπρόσωπος της HSBC.

«Είναι ένα απαράδεκτο βίντεο και η HSBC θέλει να ζητήσει συγγνώμη από όλους όσους μπορεί να προσέβαλε», σημείωσε.

Οι υπάλληλοι γύρισαν το βίντεο αυτό κατά την διάρκεια μιας εκδήλωσης για τους εργαζόμενους της τράπεζας, που πραγματοποιήθηκε στο Μπέρμινγχαμ, και το ανέβασαν στο Instagram προτού το σβήσουν, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα The Sun, η οποία δημοσιοποίησε το βίντεο στον ιστότοπό της.

Το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ελέγχει πολλά εδάφη στο Ιράκ και στην Συρία, έχει εκτελέσει περισσότερους από 3.000 ανθρώπους στην Συρία από τότε που κήρυξε την ίδρυση ενός ισλαμικού χαλιφάτου.

http://www.tovima.gr/