Αλ. Τσίπρας: Συνεχίζουμε την προσπάθεια με όπλο τη σαφή ετυμηγορία του ελληνικού λαού για προοπτική εξόδου από την κρίση (βίντεο)

Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε σήμερα στο Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής τις ελληνικές προτάσεις όπως διαμορφώθηκαν ως εθνική στρατηγική από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Στόχος μια συμφωνία κοινωνικά βιώσιμη για Ελλάδα και ευρωζώνη.  Βασική κατεύθυνση μία συμφωνία κοινωνικά δίκαιη και βιώσιμη για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη με επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών, ισχυρό επενδυτικό πακέτο, έναρξη της συζήτησης για την αναδιάρθρωση του χρέους.
Η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα. Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια για μία συμφωνία βιώσιμη που θα δίνει προοπτική εξόδου από την κρίση.

Η ελληνική πλευρά θα συνεχίσει την προσπάθεια έχοντας ως όπλο την ετυμηγορία του ελληνικού λαού που ήταν σαφής: Προοπτική εξόδου από την κρίση. Είμαι χαρούμενος διότι στις τοποθετήσεις των συναδέλφων μου συνειδητοποιώ ότι δεν έχουμε ένα ελληνικό αλλά ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα που πρέπει να δοθεί λύση.
- See more at: http://left.gr/