Κοσμοσυρροή στα επώνυμα κοσμηματοπωλεία


Diamonds are forever" έλεγε μία διαφήμιση του 1947 που έμελε να αναδειχθεί στο διασημότερο διαφημιστικό σλόγκαν του 20ου αιώνα το οποίο έγινε και ταινία με ήρωα τον Τζέιμς Μποντ.
Η Ελλάδα βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της σύγχρονης ιστορίας της και η αβεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι εκτός από τα super market έχει οδηγήσει τους Έλληνες και στα κοσμηματοπωλεία αφού προκειμένου να μην χάσουν τα χρήματά τους τα επενδύουν σε χρυσό και διαμάντια. Απίστευτο-θα σκεφτεί κανείς- και όμως αληθινό!
Για του λόγου το αληθές,  από χθες το πρωί παρατηρείται έντονη κινητικότητα στα κεντρικά κοσμηματοπωλεία της Αθήνας καθώς οι πολίτες υπό το φόβο μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας επενδύουν τα χρήματα τους σε χρυσά  κοσμήματα, ρολόγια και διαμάντια.
Χθες η κίνηση στα κοσμηματοπωλεία   στην οδό Βουκουρεστίου ήταν εμφανώς αυξημένη και οι πολίτες ψώνιζαν είτε με μετρητά είτε με κάρτες. Από σήμερα οι περισσότεροι κοσμηματοπώλες δεν δέχονται κάρτες παρά μόνο μετρητά.
«Χθες και σήμερα είχε αρκετή κίνηση. Ο κόσμος αγόρασε κυρίως ρολόγια. Σήμερα έχει κίνηση αλλά όχι όπως χθες. Άλλωστε είναι λίγα τα κοσμηματοπωλεία που δέχονται πλέον κάρτες. Για ασφάλεια ζητάμε μετρητά» λέει ο υπεύθυνος μεγάλου οίκου κοσμημάτων στο κέντρο της Αθήνας.