Brussels Group: Εμμονή του ΔΝΤ στα εργασιακά - Ούτε βήμα πίσω από την ελληνική κυβέρνηση

Το ΔΝΤ φαίνεται πως ζητά από την κυβέρνηση να απελευθερώσει τις ομαδικές απολύσεις, καθώς και να μην επαναφέρει τις διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας -
«Είναι παράξενη η επιμονή και η εμμονή -κυρίως από το ΔΝΤ- να εφαρμοστεί η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, και να μην γίνει η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων» σχολιάζουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου

Συνάντηση είχαν το απόγευμα του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και συντονιστής της διαπραγματευτικής ομάδας Ευκλείδης Τσακαλώτος σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους καθώς εμπλοκή υπήρξε σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα του Σαββάτου στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στο Brussels Group με αφορμή το θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
Το ΔΝΤ φαίνεται πως ζητά από την κυβέρνηση να απελευθερώσει τις ομαδικές απολύσεις, καθώς και να μην επαναφέρει τις διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Κύκλοι Μεγάρου Μαξίμου σχολίαζαν σχετικά πως επιβεβαιώθηκε και σήμερα "η διαφωνία μας στα εργασιακά ζητήματα. Είναι παράξενη η επιμονή και η εμμονή -κυρίως από το ΔΝΤ- να εφαρμοστεί η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, και να μην γίνει η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων".
Επίσης, οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι η ελληνική κυβέρνηση με στοιχεία και πίνακες από όλες τις χώρες της ευρωζώνης, έχει αποδείξει ότι αυτά τα δύο θέματα λειτουργούν σε όφελος της ανάπτυξης. "Για εμάς, ομαδικές απολύσεις και επαναφορά συλλογικών συμβάσεων αποτελούν παραπάνω από κόκκινη γραμμή".