Συρία: Κατέλαβαν την Παλμύρα οι τζιχανιστές - Πληροφορίες για δεκάδες νεκρούς (ενημέρωση)

Μετά την κατάληψη της θρυλικής Παλμύρας στη Συρία, αλλά και του Ραμάντι στο Ιράκ, το «Ισλαμικό κράτος» γράφει ένα νέο κεφάλαιο στην εξέλιξη των πολέμων, αφού ήδη ελέγχει τεράστια τμήματα του Ιράκ, της Συρίας και την πλειονότητα των πετρελαιοπηγών, ενώ επιβάλλει αλλαγές τόσο στις συμμαχίες όσο και στον συσχετισμό των δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή.

Εξτρεμιστές του ISIS σκότωσαν τουλάχιστον 17 ανθρώπους, ανάμεσα τους και μέλη των συριακών δυνάμεων ασφαλείας και φιλοκυβερνητικούς πολίτες στην πόλη της Παλμύρας, ανακοίνωσε χθες το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Τζιχαντιστές στην Παλμύρα
Το Παρατηρητήριο ανέφερε πως μερικά από τα θύματα αποκεφαλίστηκαν, καθώς και ότι το ΙΚ σκότωσε συνολικά 49 ανθρώπους σε περιοχές κοντά στην Παλμύρα κατά την προώθηση του προς την αρχαία πόλη.
Χρησιμοποιούν ένα μείγμα πρωτόγονης βίας, σύγχρονου μάνατζμεντ, ψηφιακής προπαγάνδας και θρησκευτικού σκοταδισμού, με παγκόσμιο ακροατήριο και τοπική δράση. Πέρα από τους «ειδωλολατρικούς» αρχαίους θησαυρούς, που κινδυνεύουν άμεσα με ισοπέδωση, το «Ισλαμικό κράτος» απειλεί πλέον τη σταθερότητα σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζον Έρνεστ, δήλωσε ότι η κατάληψη της Παλμύρας από το ΙΚ αποτελεί μια «οπισθοδρόμηση» για τις δυνάμεις της συμμαχίας που ηγείται η ΗΠΑ, ενώ τόνισε πως ο Μπαράκ Ομπάμα διαφωνεί με την πρόταση των Ρεπουμπλικανών για αποστολή αμερικανικών χερσαίων δυνάμεων για να πολεμήσουν το ΙΚ.
Η προσέγγιση της Ουάσινγκτον και της Τεχεράνης είναι πιθανόν να επεκταθεί πέραν της επικείμενης συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν καθώς αν ο στόχος είναι (και) η ανάσχεση του σουνιτικού εξτρεμισμού, τότε Αμερικανοί και Ιρανοί έχουν κοινό τόπο τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία. (efsyn.gr)

 

- See more at: http://left.gr/\