Η θρησκευτική πανήγυρις προς τιμή του "Αγίου" της Ραφήνας ... οι γλαδιόλες στο Μητσοτάκη ...και η "απουσία" του Σαμαρά !

Θεϊκά πράγματα συμβαίνουν τώρα τελευταία με τον Κώστα Καραμανλή ...Απ τις λαμπάδες να έρθει να σώσει την χώρα, μέχρι εορτολογικό πρωτόκολλο "αγίου" ! Βοήθειά μας! Θέμα :

Οντως υπήρξε συνωστισμός κόσμου στην οδό Παναγή Κυριακού 21, στο γραφείο του Κ. Καραμανλή (φωτογραφία), για την ονομαστική του εορτή. Δεν γνωρίζω πώς το είδαν μερικοί, αλλά αυτή η παρέλαση διήρκεσε τρεις ημέρες: την παραμονή της εορτής, την ημέρα της εορτής και την επομένη της εορτής, έτσι όπως γιορτάζει η Εκκλησία τους αγίους. Και τα δώρα που έλαβε ο πρώην πρωθυπουργός ήταν λουλούδια, βιβλία, γλυκά, κομπολόγια και... γραβάτες. Κάθε φορά το ίδιο συμβαίνει, γεμίζει το γραφείο του με βιβλία και κομπολόγια. Του αρέσουν βεβαίως τα κομπολόγια, συχνά τα χρησιμοποιεί, αλλά τι να τα κάνει τόσο πολλά; Ο κ. Καραμανλής απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε πολιτική συζήτηση με τους επισκέπτες του, οι οποίοι ήταν βουλευτές, πρώην βουλευτές, γαλάζια στελέχη αλλά και πλήθος κόσμου που έσπευσε να του ευχηθεί και να τον προτρέψει να αναλάβει πρωτοβουλίες. Αυτός όμως, όπως το συνηθίζει, απλώς χαμογελούσε. Κερνούσε ταρτάκια (με φράουλες) και τρουφάκια, καφέδες και αναψυκτικά. Οσοι κατάφεραν να εισέλθουν στο γραφείο του διαπίστωσαν και πόσο πολλά τηλεφωνήματα είχε. Του τηλεφώνησαν άπαντες: από τον πρώην πρωθυπουργόΑντ. Σαμαρά ως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο, αλλά κανείς δεν γνώριζε αν του ευχήθηκε ο Αλ. Τσίπρας. Στον μόνο που τηλεφώνησε ο κ. Καραμανλής για να του ευχηθεί ήταν ο Κ. Μητσοτάκης.
Οι γλαδιόλες στον Μητσοτάκη
Την ίδια ώρα στο γραφείο του (επίσης εορτάζοντος) Κ. Μητσοτάκη στην οδό Αραβαντινού κατέφθαναν η μία μετά την άλλη οι ανθοδέσμες με τις γλαδιόλες. Είχαν έρθει τόσο πολλές από όλη την Ελλάδα (και κυρίως από την Κρήτη) που ο Επίτιμος δεν γνώριζε πού να τις βάλει αλλά βρήκε λύση. Τις έδωσε στα παιδιά και στα εγγόνια του. «Τέσσερις οικογένειες γέμισαν με γλαδιόλες και τριαντάφυλλα» έλεγε η Ντόρα Μπακογιάννη. Το βράδυ έλαβε χώρα κλειστό οικογενειακό δείπνο στο σπίτι του στη Γλυφάδα. Και αυτή τη φορά, όπως έλεγε, δεν του τηλεφώνησε για να του ευχηθεί ο Αντ. Σαμαράς. «Ποτέ δεν μου έχει τηλεφωνήσει, γιατί να το κάνει τώρα;» είπε κάποια στιγμή. 


Πηγή φωτομοντάζ  http://greki-gr.blogspot.gr/