Μάχη για τη ζωή της δίνει η Ρωσίδα που χτυπήθηκε από κεραυνό στην Κνωσό

Διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου νοσοκομείου Κρήτης βρίσκεται η 30χρονη Ρωσίδα η οποία υπέστη ανακοπή όταν έπεσε κεραυνός στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού




Η νεαρή κοπέλα βρέθηκε στη χώρα μας μαζί με τον άντρα της και το ένα τους παιδί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, τις οποίες και ξεκίνησαν από την Κρήτη.

Σύμφωνα με τον κ. Χάρη Λιδάκη, Παθολόγο και Διευθυντή του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Βενιζέλειου νοσοκομείου, στη νεαρή κοπέλα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ πριν ακόμα τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο. 

Παρόλο που το Βενιζέλειο νοσοκομείο δεν εφημέρευε, μερίμνησε άμεσα για το σοβαρό περιστατικό. 

«Η 30χρονη κοπέλα υπεβλήθη σε χειρουργείο στην κοιλιακή χώρα, προκειμένου να διαπιστωθεί για τυχόν εσωτερικό θερμικό έγκαυμα. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας, καθώς η κατάσταση της θεωρείται κρίσιμη για τουλάχιστον 48 ώρες. Παρουσιάστηκε βλάβη εντέρου, το οποίο όμως δεν νεκρώθηκε τελείως. Παρακολουθούμε την κατάσταση της προκειμένου να δούμε εάν θα παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα σε άλλα ζωτικά όργανα ή εάν θα έχει επιπλοκές. Εφόσον διαπιστωθεί ότι η ασθενής ξεπέρασε τον κίνδυνο, τότε θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο υπολειπόμενης εγκεφαλικής βλάβης», είπε ο κ. Λιδάκης στο protothema.gr

Άλλη μία 38χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο ίδιο νοσοκομείο. Η γυναίκα που εργάζεται στον αρχαιολογικό χώρο είναι έγκυος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για εκείνη και το έμβρυο.

Δυστυχώς, τα αλεξικέραυνα που υπάρχουν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού δεν ήταν αρκετά για να προστατεύσουν το γκρουπ των Ρώσων τουριστών που πανικοβλήθηκαν από τον εκκωφαντικό θόρυβο του κεραυνού που χτύπησε πολύ κοντά και έπεσαν τρομοκρατημένοι στο έδαφος.

Συγκεκριμένα ο κεραυνός «έπεσε» σε δέντρο κάτω από το οποίο είχε συγκεντρωθεί το γκρουπ των τουριστών για να προστατευθούν από τη βροχή.

Σύμφωνα με τα κρητικά ΜΜΕ, το γκρουπ αποτελούνταν από 19 άτομα ανάμεσά τους και δύο παιδιά. Στο σημείο επικράτησε αναστάτωση με τέσσερα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ να σπεύδουν στο σημείο.

Οι τουρίστες που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, το οποίο δεν εφημέρευε αλλά εξαιτίας του επείγοντος του περιστατικού άνοιξε το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Άλλοι τέσσερις τουρίστες νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ με τραύματα, ενώ επτά άτομα έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν. 

Σημειώνεται ότι αμέσως μετά το συμβάν ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού έκλεισε.

http://www.protothema.gr/