Ερυθρόλευκο το ντέρμπι των αιωνίων με επεισόδια

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα το Σάββατο από το κλειστό του ΟΑΚΑ, επικρατώντας με 77-66 του Παναθηναϊκού και εξασφάλισε την πρωτιά στην κανονική διάρκεια της Α1 μπάσκετ των Ανδρών.


Πάντως το ντέρμπι των «αιωνίων» έμελλε να έχει επεισοδιακό τέλος. Με το χρονόμετρο να δείχνει 1:30'' για το τέλος, το παιχνίδι πήρε «φωτιά», όταν μερίδα οπαδών του τριφυλλιού κινήθηκε απειλητικά προς τον πάγκο των Πειραιωτών, γεγονός που οδήγησε την ομάδα του Σφαιρόπουλου σε άτακτη φυγή στα αποδυτήρια.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των μεταξύ τους αναμετρήσεων στην επαγγελματική κατηγορία ο Ολυμπιακός κέρδισε τους «πράσινους» με διψήφια διαφορά μέσα στο ΟΑΚΑΤο θλιβερό περιστατικό, που αμαύρωσε το παιχνίδι, σημειώθηκε, όταν μετά το τρίποντο που πέτυχε ο Βασίλης Σπανούλης, φτάνοντας τη διαφορά στο +13 για τον Ολυμπιακό (64-77) ο αρχηγός των Πειραιωτών έκανε με τα χέρια του την κίνηση «δεν ακούω».

Αυτή η κίνηση του Έλληνα διεθνούς άσου, για την οποία σημειωτέον πήρε τεχνική ποινή, εξαγρίωσε τους οπαδούς των «πράσινων».

Δευτερόλεπτα αργότερα μερικοί εξ αυτών άρχισαν τη ρίψη αντικειμένων, κροτίδων, ενώ άλλοι αποπειράθηκαν να μπουν στο παρκε, πηδώντας τα κιγκλιδώματα πίσω από τον πάγκο, ωστόσο σταμάτησαν λόγω του πράσινου προστατευτικού διχτυού.

Όπως είναι φυσικό, οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν εσπευσμένα στα αποδυτήρια και μετά από περίπου 25 λεπτά επέστρεψαν στο παρκέ, όπου παίχθηκαν τα τελευταία 90 δευτερόλεπτα του ματς. 

http://www.zougla.gr/