Σκηνές από Αλμοδοβάρ στην κηδεία της Αλόμα με τον Εθνικό σταρ !

Το σόου του «εθνικού σταρ» Ανδρέα Ευαγγελόπουλου και ο καβγάς με την Πάολα πάνω από το φέρετρο του Μπ. Ταμουτζίδη που τον ξεχάσαν οι συγγενείς του


Μελαγχολία και σκηνές βγαλμένες σαν από ταινία του Αλμοδόβαρ... Η κηδεία της θρυλικής τραβεστί Αλόμα τελέστηκε χθες από το Γ' Νεκροταφείο Αθηνών, παρουσία ελάχιστων φίλων, κυρίως παλιών τραβεστί. Η εμφάνιση του «εθνικού σταρ» Ανδρέα Ευαγγελόπουλου, ο οποίος είχε αναλάβει την ταφή της, στον ιερό ναό δημιούργησε μεγάλη δυσαρέσκεια στην τραβεστί Πάολα Ρεβενιώτη με την οποία παραλίγο να πιαστούν... μαλλί με μαλλί πάνω από το φέρετρο. Ο Μπάμπης Ταμουτζίδης, όπως ήταν το πραγματικό όνομα της Αλόμα, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 χρόνων, την Τρίτη 19 Μαΐου, έχοντας νοσηλευτεί στο νοσοκομείο επί μέρες με σοβαρά εγκαύματα από πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι του. Χθες οδηγήθηκε στην τελευταία κατοικία του, συνοδεία περίπου είκοσι ατόμων, με την απουσία συγγενικών προσώπων του να είναι παραπάνω από αισθητή. Κανείς συγγενής (ή κάποιο από τα επτά ετεροθαλή αδέλφια του) δεν βρέθηκε στο «αντίο».

Παρωδία
Από τη στιγμή που ξεκίνησε η νεκρώσιμος ακολουθία επικράτησε μάλιστα αναστάτωση στον ιερό ναό, αφού ο «εθνικός σταρ» κατέγραφε ασταμάτητα με το κινητό του τηλέφωνο τα δρώμενα, σαν να επρόκειτο για... κοσμικό event. Το κλου της κηδείας... παρωδίας (όπως τη χαρακτήρισαν οι περισσότεροι από τους παρευρισκόμενους) συνέβη τη στιγμή που η Πάολα πήρε το μικρόφωνο για να πει δυο λόγια για την Αλόμα. Ο Ανδρέας Ευαγγελόπουλος, που προφανώς ήθελε να μιλήσει πρώτος όντας ο... τελετάρχης, της αφαίρεσε τον λόγο κακήν κακώς, ενώ εκείνη, πηγαίνοντας σε μια γωνία της εκκλησίας, τον κατηγορούσε δυνατά ότι όλα αυτά τα κάνει για το σόου της υπόθεσης. Τελικά ο Ευαγγελόπουλος, με στεντόρεια φωνή, επισήμανε στον επικήδειό του πως ό,τι έκανε, το έκανε στη μνήμη της νονάς του Γαβριέλλας (πρόκειται για τη θρυλική εταίρα των Αθηνών). «Αρχικά η Αλόμα είχε δώσει μεγάλους αγώνες για τα δικαιώματα των τραβεστί, αλλά στη συνέχεια πήρε άλλο δρόμο» είπε στη συνέχεια η Πάολα Ρεβενιώτη, η οποία πήρε το μικρόφωνο από τα χέρια του «εθνικού σταρ» με φανερή δυσαρέσκεια.

Ο Γρηγόρης Βαλιανάτος, που ήταν επίσης παρών, εξήγησε στην «Espresso» ότι η Αλόμα είχε πολλές και διάφορες -ακόμη και δικαστικές- περιπέτειες με αρκετά «κορίτσια» και γι' αυτό ελάχιστα την τίμησαν με την παρουσία τους. Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι -εκτός από το γραφικό του πράγματος- μόνο ο Ανδρέας Ευαγγελόπουλος προθυμοποιήθηκε και πλήρωσε μέρος των εξόδων της κηδείας της. Οπως μας είπε ο αρμόδιος του γραφείου τελετών που είχε την ευθύνη της κηδείας Νικόλαος Βλάχος, «ο Ευαγγελόπουλος πλήρωσε περίπου 500 ευρώ στον Δήμο Αθηναίων για τον τάφο της, για τρία χρόνια, και κάποια άλλα έξοδα, ενώ το φέρετρο και το κόστος της τελετής τα ανέλαβε το γραφείο μας». Πάντως το φέρετρο σήκωσαν φραγκοφόροι από το σωματείο εργατών τελετών «Αγιος Πέτρος» αφιλοκερδώς.

Σχετικά με την παντελή απουσία συγγενών της Αλόμα από την κηδεία της, ο κ. Βλάχος μας πληροφόρησε ότι αρχικά ενδιαφέρθηκε για την ταφή της ένας ανιψιός της, όμως τελικά δήλωσε ότι αδυνατούσε να πληρώσει τα έξοδα και έτσι πήρε τη... σκυτάλη ο «εθνικός σταρ».
Αλκίνοος Μπουνιάς
Φωτό:Δ. Γκολφομήτσος