IKA Βορίων Προαστίων !

Θύελλα διαμαρτυριών από τους εργαζόμενους έχει ξεσηκώσει η πρόθεση της διοίκησης του ΙΚΑ, να μεταφέρει τις κεντρικές υπηρεσίες του Ιδρύματος, από το κέντρο όπου βρίσκονται, στην περιοχή της Ομόνοιας, στα βόρεια προάστια και συγκεκριμένα σε κτίριο της οδού Κηφισίας 178, στο Χαλάνδρι.


Όπως αναφέρει το dikaiologitika.gr, η διοίκηση ισχυρίζεται ότι έτσι θα υπάρξει μείωση λειτουργικού κόστους, κάτι που αμφισβητείται έντονα καθώς το νέο κτίριο έχει μόνο δαπάνες για κοινόχρηστα, που ξεπερνούν τα 20.000 ευρώ το μήνα. Την ίδια στιγμή, προχωράει η ανακατασκευή του ιστορικού κτιρίου του Ιδρύματος, που βρίσκεται επί της οδού Πειραιώς, στο κέντρο και το οποίο, εάν τελικά γίνει η μετακόμιση στα βόρεια προάστια, θα μείνει κενό. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο κτίριο, της οδού Πειραιώς, θα μπορούσε να στεγάσει και επιπλέον δημοτικά ιατρεία, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, στηρίζοντας έτσι έμπρακτα και το δήμο Αθηναίων. Παρόλ' αυτά, η διοίκηση του Ιδρύματος προσανατολίζεται να προχωρήσει σε μετακόμιση, ίσως και εν μέσω καλοκαιριού, δηλαδή άμεσα. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο πάντως, αναγκάζονται στο εξής οι ασφαλισμένοι να πρέπει να παίρνουν δύο και τρεις συγκοινωνίες για να μεταβούν στις κεντρικές υπηρεσίες του Ιδρύματος.

Υπενθυμίζεται ότι στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ, υπάρχει η διαδικασία ελέγχου που γίνεται για την πιστοποίηση της αναπηρίας (6ος όροφος, Αγ. Κωνσταντίνου 8) και μια ενδεχόμενη μετακόμιση ίσως προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα, από αυτά που μπορεί να λύσει. Επίσης, οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες τους και για το λόγο αυτό, υπάρχει η επιθυμία από τη διοίκηση να μπει μέχρι και πούλμαν, από το σταθμό του μετρό «Χολαργός» έως το κτίριο της οδού Κηφισίας. Από την άλλη πλευρά, θα μείνει ανεκμετάλλευτο το κτίριο της οδού Πειραιώς, που αναμένεται να είναι έτοιμο το 2018, όπως ειπώθηκε επίσημα από στελέχη της διοίκησης, κατά το ΔΣ της περασμένης εβδομάδας. Ας σημειωθεί ότι το εν λόγω κτίριο, έχει αποτελέσει στο παρελθόν πόλο έλξης για επιχειρηματίες, όχι μόνο εγχώριους. Είναι χαρακτηριστικό, ότι λόμπι κινέζων επιχειρηματιών είχε ενδιαφερθεί για να αγοράσει το συγκεκριμένο κτίριο, που καλύπτει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο. Στόχος τους ήταν και παραμένει, να μετατρέψουν το κτίριο σε εμπορικό κέντρο με κινέζικά προϊόντα.

http://www.zougla.gr/