Πρωτοφανής «καφρίλα» από το γερμανικό FOCUS εις βάρος του Βαρουφάκη

Το γερμανικό περιοδικό FOCUS, που είχε προσβάλλει όλη την Ελλάδα με το μοντάζ στο άγαλμα της Αφροδίτης να χειρονομεί με υψωμένο το μεσαίο δάχτυλο, δημοσίευσε ένα κατάπτυστο κείμενο προϊόν δημοσιογραφικής αχαλίνωτης φαντασίας, στο οποίο αναφέρεται στα υποτιθέμενα «πέντε στραβοπατήματα» εξαιτίας των οποίων «ο Γ. Βαρουφάκης οδηγήθηκε χορεύοντας στο περιθώριο».

Το άθλιο κείμενο, που απέχει παρασάγγες από το να θεωρηθεί δημοσιογραφικό, γράφει:
1. Λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο υπουργείο Οικονομικών, πέταξε έξω την τρόικα φέρνοντας μεγάλη αναστάτωση στις Βρυξέλλες. Κι όλα αυτά την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση έχει ανάγκη από την οικονομική βοήθεια των δανειστών για να μην χρεοκοπήσει.
2. Πόζαρε για μία glamour συνέντευξη. O Έλληνας υπουργός Οικονομικών έδωσε πάνω από 40 συνεντεύξεις μόνο τις πρώτες 30 ημέρες που ανέλαβε τα ηνία στο υπουργείο. Και το αποκορύφωμα ήταν μια glamour συνέντευξη στο γαλλικό περιοδικό «Paris Match» έχοντας στο πλευρό του την δεύτερη σύζυγό του με την οποία πόζαραν με θέα την Ακρόπολη. Κι όλα αυτά την ώρα που οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους βρίσκονταν σε αδιέξοδο.
3. Αντιμετώπισε με περιφρόνηση τον Σόιμπλε. Στις συνομιλίες με τον Γερμανό ομόλογο του στο Βερολίνο ο Γ. Βαρουφάκης ήταν αγενής, λέγοντας χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο με τον Β. Σόιμπλε: » Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε…».
4. Λίγο πριν τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις στο Εurogroup, έδωσε συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό «Spiegel» όπου αναφερόμενος στους πιστωτές της Ελλάδας, είπε ότι οι μέθοδοι που εφαρμόζει η τρόικα παραπέμπουν στους εικονικούς πνιγμούς, ένα από τα βασανιστήρια της CIA.
5. Ο Γ. Βαρουφάκης θα μείνει αξέχαστος για την χειρονομία που έκανε στους Γερμανούς. Μια φτηνή και συνάμα προκλητική κίνηση από την πλευρά του, η οποία έγινε αντικείμενο συζήτησης σε talk show της γερμανικής τηλεόρασης. Σε ό,τι αφορά την άσεμνη χειρονομία του, ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών έσπευσε να την διαψεύσει κάνοντας μάλιστα λόγο «ψεύτικο» βίντεο, πίσω από το οποίο είναι οι Γερμανοί.

Σχολιάζουμε:

1. Σε ό,τι αφορά το πρώτο, δεν πέταξε από μόνος του καμία τρόικα έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Έκανε αυτό που τον διέταξε εκλέγοντάς τον με την ψήφο του ο κυρίαρχος ελληνικός λαός. Όχι μόνο ο Γιάνης Βαρουφάκης, όλη η κυβέρνηση, είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι οι υπαλληλίσκοι δεν θα μπαίνουν στα υπουργεία μας. Άρα, υλοποίησε προεκλογική δέσμευση.
2. Το ότι πόζαρε σε glamour περιοδικό ήταν όντως αστοχία, αλλά σιγά να μην ενόχλησε αυτό τα σούργελα του Eurogroup που συζητάνε για τη λιτότητα τρώγοντας αστακούς…
3. Ο Γιάνης Βαρουφάκης όχι μόνο δεν ήταν αγενής με τον Σόιμπλε αλλά και τον παίνεψε αποκαλώντας τον «ένα διανοούμενο πίσω από το εγχείρημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Νομισματικής Ένωσης». Μάλιστα, κατά τη γνώμη μας, αντί να τον αποκαλεί «διανοούμενο» και να παίρνουν τα μυαλά του αέρα, έπρεπε όντως να του είχε φερθεί αλλιώς, γιατί οι Γερμανοί είναι θρασύτατοι και εκλαμβάνουν την ευγένεια ως αδυναμία.
4. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτό το θέμα δεν είπε την αλήθεια. Η τρόικα δεν εφαρμόζει εικονικούς πνιγμούς αλλά πραγματικούς πνιγμούς. Να μετρήσουμε πόσοι Έλληνες έχουν κρεμαστεί και αυτοκτονήσει εξαιτίας της ανθρωπιστικής κρίσης που μας προκάλεσαν οι τροϊκανοί;
5. Εδώ το FOCUS απλά επιβεβαιώνει ότι είναι ένας εμετός. Ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει απαντήσει τι ακριβώς συνέβη. Στην τελική ανάλυση, ποιο είναι το FOCUS να μιλά για υψωμένα δάχτυλα όταν το ίδιο είχε βάλει το άγαλμα της Αφροδίτης να υψώνει το μεσαίο δάχτυλο προσβάλλοντας την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό.
Η «δημοσιογραφική» γερμανική καφρίλα δεν έχει πάτο…