Η αρχιεπισκοπή της Κύπρου είναι λουξ! Διαθέτει και πισίνα

Μεγάλη πισίνα διαθέτει πλέον η Αρχιεπισκοπή Κύπρου, και μάλιστα στην ταράτσα της.
Εδώ και έναν περίπου χρόνο στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας διεξάγονταν οικοδομικές εργασίες που έδιναν την εικόνα ότι γίνονταν για την υποστήριξη του κτηρίου λόγω φυσιολογικής φθοράς.

Ωστόσο, οι οικοδομικές εργασίες τελικά στο κτήριο δεν γίνονταν για υποστήριξη λόγω φθοράς, αλλά για την εγκατάσταση και λειτουργία κολυμβητικής δεξαμενής στην ταράτσα του.
Η γελοιογραφία που δημοσίευσε η εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου, η οποία αποκάλυψε το θέμα.
Η γελοιογραφία που δημοσίευσε η εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου, η οποία αποκάλυψε το θέμα.
Η πισίνα σκεπάστηκε με κεραμίδι ώστε να μην είναι ορατή. Είναι άγνωστο το κόστος της πισίνας αλλά όπως υπολογίζουν ειδικοί σε θέματα κατασκευών στοίχισε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αφού χρειάστηκε να γίνουν ειδικές εργασίες για στήριξη του κτηρίου και στεγανοποίηση των κάτω ορόφων.
Για την εγκατάσταση της πισίνας στην οροφή του αρχιεπισκοπικού μεγάρου ο ιδιοκτήτης μπορούσε να αποφύγει τις πολεοδομικές αρχές, καθόσον η χρήση του κτηρίου δεν εξαρτιόταν από οποιοδήποτε εκκρεμότητα (όπως παραχώρηση πολεοδομικής άδειας και άλλων συναφών αδειών).
Σημειώνεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Kύπρου, Χρυσόστομος, είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στον σπόνδυλο, για το οποίο είχε στο παρελθόν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στη Γερμανία.  Η ανάγκη του προκαθημένου να κολυμπά συχνά προβλήθηκε εξάλλου από τον ίδιο πριν την ανάδειξή του σε Αρχιεπίσκοπο, όταν ως μητροπολίτης Πάφου κατέφευγε σε παραλίες λουόμενων για να κολυμπά κατόπιν ιατρικής συμβουλής.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου πριν λίγες μέρες είχε μαζέψει όλα τα διαθέσιμα αποθέματα των εκκλησιών της Λευκωσίας γιατί όπως υποστήριξε η Αρχιεπισκοπή αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας.
ΠΗΓΗ: politis-news.com
http://www.thetoc.gr