Ενας από τους συμφοιτητές του Βαγγέλη μιλάει στο seleo.gr και αποκαλύπτει: «Αυτοί που τον πείραζαν έχουν...»

Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι φοιτητές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων διαμαρτύρονται, καθώς δηλώνουν πως δεν είναι αυτοί που βασάνιζαν τον Βαγγέλη, αλλά ήταν οι φίλοι του
.
Τους τελευταίους μήνες είχαν αρχίσει να κάνουν παρέα και να βγαίνουν σε σινεμά, καφετέριες και κλαμπ, απ΄ όπου ήταν και οι φωτογραφίες που διέρρευσαν. Οι συγκεκριμένοι φοιτητές περιγράφουν την ζωή τους ως μαρτύριο, μετά την δημοσίευση φωτογραφιών με τον Βαγγέλη και άρθρα που τους εμφάνιζαν ως «βασανιστές» του , καθώς δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν πουθενά γιατί όλοι τους βρίζουν και είναι δακτυλοδεικτούμενοι .
    Από την παρέα που εμφανίζεται στις φωτογραφίες , μόνο οι δυο είναι από την Κρήτη  ενώ οι υπόλοιποι είναι από άλλα μέρη της Ελλάδος. Εμείς ήρθαμε σε επικοινωνία με τον Κώστα Νικολαΐδη, ο οποίος είναι ένας από τους πέντε που εμφανίζονται στις φωτογραφίες και σπουδάζει στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, με καταγωγή από τις Σέρρες.
  Εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για τα σχόλια που ακούγονται για αυτούς στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και συγκεκριμένα λέει : «Βλέπεις τι μας κάνουν στην τηλεόραση… Αυτή την σχολή δεν ξέρανε ότι υπήρχε μερικοί και τώρα γίναμε πρωτοσέλιδο. Θα το ξεχάσουν σε κανένα μήνα φυσικά, αλλά τι να κάνεις, έτσι είναι ο κόσμος…».  Ευτυχώς, δηλώνει, υπήρχαν ΜΑΤ, όταν εισέβαλαν οι διαδηλωτές στο προαύλιο της σχολής και γλυτώσανε τα χειρότερα.
Για το εκφοβισμό και τα βασανιστήρια που σύμφωνα με την κοινή γνώμη, οδήγησαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη στην αυτοκτονία δηλώνει : «Προσωπικά, εγώ, δεν είδα τίποτα, τα έμαθα όλα, όταν βγήκαν στην φόρα από τα κανάλια. Φέτος δεν γινόταν τίποτα, αυτοί που τον πείραζαν έχουν τελειώσει και έχουν φύγει από την σχολή. Αν ήταν η αιτία που τον πείραζαν, θα είχε αυτοκτονήσει πέρυσι, που τα πράγματα ήταν χειρότερα, απ’ ότι έμαθα». Επίσης  δηλώνει για την ψυχολογική κατάσταση του 20χρονου: «Εγώ πιστεύω πως  ήταν πιεσμένος για το θέμα των βαθμών και έβγαλε χαμηλό βαθμό, κάτι που τον επηρέασε».
  Ο Κώστας Νικολαΐδης και τα υπόλοιπα παιδία της παρέας, έχουν ήδη κάνει τις κατάλληλες κινήσεις με δικηγόρους ώστε να σταματήσουν να εμπλέκονται τα ονόματα τους με την αυτοκτονία του Βαγγέλη Γιακουμάκη.