Ανανεώθηκε το Ford EcoSport

Το νέο μικρό crossover της Ford, βρίσκεται στην ευρωπαϊκή αγορά από το καλοκαίρι του 2014, χωρίς όμως να μπορέσει να τραβήξει το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού. 



Προκειμένου να τονώσει την εμπορική του πορεία, η εταιρεία αποφάσισε να προβεί σε μια σειρά αλλαγών, τόσο από αισθητικής πλευράς, όσο και μηχανικών τμημάτων. Η σημαντικότερη διαφορά στο εξωτερικό αμάξωμα, εντοπίζεται στην αφαίρεση της ρεζέρβας από την πίσω πόρτα. Επίσης, τοποθετήθηκαν νέες ζάντες 17 ιντσών, αλουμινένια ποδιά πίσω και το νέο χρώμα (Deep Impact Blue), με μαύρη οροφή. 

Βέβαια, όσοι πελάτες επιθυμούν, μπορούν να παραγγείλουν το αυτοκίνητο με την εξωτερική ρεζέρβα χωρίς επιπλέον κόστος. Στο εσωτερικό, επανασχεδιάστηκε ο πίνακας οργάνων, τα πλαστικά στο ταμπλό είναι καλύτερης ποιότητας, βελτιώθηκε η ηχομόνωση και εμπλουτίστηκε ο εξοπλισμός. Η εικόνα του ωστόσο, παραπέμπει στο προηγούμενο Focus. 
Οι μηχανικοί της Ford άλλαξαν τη ρύθμιση της ανάρτησης, μειώνοντας το ύψος του αμαξώματος κατά 10 χλστ., επενέβησαν στο σύστημα διεύθυνσης και στο σύστημα ευστάθειας, προς όφελος της οδικής συμπεριφοράς.  
Κάτω από το καπό, βρίσκονται οι γνωστοί κινητήρες 1.0 EcoBoost στην έκδοση με τους 125 ίππους και 1.5 diesel, απόδοσης 95 ίππων. Η εμπορική πορεία του ανανεωμένου EcoSport θα ξεκινήσει σύντομα στην Ευρώπη και ελπίζουμε αυτή τη φορά να το δούμε και στην Ε