Η Bild δε βλέπει τη λίστα, κοιτάζει τις «ουρές στις τράπεζες»!

Αυτή τη λίστα περιμένει η Ευρώπη μία ολόκληρη εβδομάδα, γράφει η γερμανική εφημερίδα απεικονίζοντας τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Έτσι θα κάνουν οι Έλληνες οικονομία, σχολιάζει το άρθρο επισημαίνοντας ότι ο χρόνος τρέχει και η ελληνική κυβέρνηση έχει ανάγκη από χρήματα για να αποπληρώσει τα δάνεια και το χρέος της. Σύμφωνα με τα λόγια του Α. Τσίπρα, η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει έναν έντιμο συμβιβασμό με τους πιστωτές της. Αυτό δήλωσε χτες κατά την ομιλία του στην βουλή ο Έλληνας πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι έχει καταθέσει μία λίστα με πραγματικές μεταρρυθμίσεις με την οποία θέλει να κάνει την Ελλάδα μία σύγχρονη χώρα, γράφει η "Bild". 






Την ίδια ώρα η γερμανική εφημερίδα βλέπει ουρές έξω από την τράπεζες της Ελλάδας βάζοντας μία φωτογραφία της Εθνικής τράπεζας με συνταξιούχους απέξω και λεζάντα: από εδώ οι Έλληνες καταθέτες θέλουν να σηκώσουν τις οικονομίες τους. Δημοσιογράφος της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας έχει κάνει μάλιστα ρεπορτάζ με Έλληνες να λένε πώς θα διαχειριστούν τα χρήματα τους. «Συνωστισμός σε ελληνικές τράπεζες», σχολιάζει στο σχετικό άρθρο της η Bild. Έλληνας ειδικός σε χρηματοπιστωτικά θέματα υποστηρίζει στη γερμανική εφημερίδα ότι πολλοί Ελληνες υπό το φόβο ότι τελικά η χώρα τους θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη αποσύρουν τις καταθέσεις τους.
http://www.protothema.gr/