ΝΔ: Τα exit polls δεν είναι επίσημα εκλογικά αποτελέσματα

Ψυχραιμία και στάση αναμονής τηρεί η ηγεσία της ΝΔ που επισημαίνει ότι τα exit polls δεν είναι επίσημα εκλογικά αποτελέσματα.

Πηγή της ΝΔ μετά την ανακοίνωση των πρώτων exit polls είπε στους δημοσιογράφους μεταφέροντας τις θέσεις της ηγεσίας:
«Τα exit polls δίνουν προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν το αμφισβητούμε, ωστόσο σας επισημαίνουμε ότι σε μία σειρά από προηγούμενες αναμετρήσεις όπως στις περιφερειακές με την κ. Δούρου τα exit polls απείχαν από το τελικό αποτέλεσμα. Εφόσον δεν γνωρίζουμε την διαφορά θα πρέπει να περιμένουμε. Σας επισημαίνουμε ότι υπάρχει και ένα διαφορετικό exit poll από την εταιρία K Research σύμφωνα με την οποία η ΝΔ κινείται από 25-28% και ο ΣΥΡΙΖΑ από 33,5-37,%. Εμείς θα περιμένουμε να δούμε τους απόλυτους αριθμούς για να βάλουμε συμπεράσματα σε σχέση με τις ψήφους που έχασε το κόμμα από τις προηγούμενες αναμετρήσεις. Πάντως υπήρξε μεγάλη αποχή».
Οι εκτιμήσεις του επιτελείου προβλέπουν ότι η τελική διαφορά θα είναι κοντά στο υψηλό της ΝΔ και το χαμηλό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται από νωρίς στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην λεωφόρο Συγγρού με τους στενούς του συνεργάτες κ.κ. Δημήτρη Σταμάτη και Χρύσανθο Λαζαρίδη. Επίσημη αντίδραση σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει μετά τις 9.30 όταν θα καθαρίσει η εικόνα με βάση τα πραγματικά στοιχεία.