Επιχείρηση συγκάλυψης από το Μαξίμου των καταγγελιών για χρηματισμό βουλευτών

Την εκτίμηση ότι "κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας" ήρθαν να επιβεβαιώσουν με δραματικό τρόπο οι καταγγελίες Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του και η όλη περιρρέουσα ατμόσφαιρα γύρω από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, που αναδίδει δυσοσμία και τρέφει το παρακράτος.
Όπως αποκαλύφθηκε, Δικαιοσύνη και Ασφάλεια άφησαν στο σκοτάδι επί δεκαπενθήμερο μια υπόθεση από την οποία θα μπορούσαν να κριθούν η προεδρική εκλογή, η τύχη της κυβέρνησης και κατ' επέκτασιν της χώρας, με πρόσχημα την υποψία ότι οι βιντεοταινίες ήταν "παρανόμως κτηθέν υλικό".

Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο και η χώρα να βγει δημοκρατικά από τον βούρκο ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Συμπτωματικώς στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο Αντ. Σαμαράς μετά τις καταγγελίες Χαϊκάλη - Καμμένου. Αντί να λειτουργήσει ως πρωθυπουργός, κινήθηκε ως ιδιώτης δηλώνοντας ότι θα υποβάλει μήνυση εναντίον του Π. Χαϊκάλη που τον εμπλέκει στην υπόθεση, όχι όμως και εναντίον του μεσάζοντα Γ. Αποστολόπουλου, που τον επικαλείται! Την ίδια ώρα εντείνονται οι διεργασίες στο παρασκήνιο για την εξεύρεση "προθύμων" να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τις πιέσεις να στρέφονται πλέον στην πλευρά της ΔΗΜ.ΑΡ.