Σε φυλακές που έγιναν επί πρωθυπουργίας του για VIPS διεφθαρμένους αξιωματούχους του Κράτους φιλοξενείται και ο Ζοζέ Σόκρατες !

Συγκλονισμένη εξακολουθεί να είναι η Πορτογαλία με την φυλάκιση του πρώην πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες, για διαφθορά και φοροδιαφυγή, ο οποίος κρατείται από χθες στη φυλακή Εβόρα, ένα ιδιαίτερο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Οι ώρες είναι ιδιαίτερα δύσκολες για τον επί μία εξαετία (2005-2011) πρωθυπουργό με τους Σοσιαλιστές, ο οποίος έγινε ο πρώτος πρώην ηγέτης της χώρας στην 40χρονη ιστορία της πορτογαλικής δημοκρατίας, που φοράει χειροπέδες.
Τα σίδερα, πίσω από τα οποία βρίσκεται, ο 57χρονος πρώην ισχυρός άνδρας της Λισαβόνας δεν μοιάζουν με αυτά των άλλων φυλακών της χώρας.

Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 45 άτομα (αν και 47 διαμένουν αυτή τη στιγμή), σύμφωνα με τα πορτογαλικά μέσα, που χρειάζονται «ειδική προστασία», συνήθως πρώην στελέχη της αστυνομίας, των ενόπλων δυνάμεων ή και δικαστικοί.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Lusa ο Σόκρατες έλαβε το νούμερο 44, ενώ βρίσκεται στο γυναικείο τμήμα της που έχει δύο κελιά, στα οποία όμως δεν έχουν φιλοξενηθεί ποτέ κρατούμενες.
Το κελί του πρώην πρωθυπουργού είναι επιφάνειας 12 τετραγωνικών μέτρων, ενώ διαθέτει και ξεχωριστή αυλή. Δεν έχει όμως και δικό του μπάνιο, έτσι ο Σόκρατες θα πρέπει να κάνει ντους μαζί με τους άλλους κρατούμενους.

Το κλίμα στην Εβόρα φέρεται να είναι πολύ καλύτερο σε σχέση με τις άλλες φυλακές, με τους καυγάδες μεταξύ κρατουμένων να μην είναι συχνοί. Διαθέτει γήπεδο ποδοσφαίρου, βιβλιοθήκη και γυμναστήριο.
Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι το σωφρονιστικό ίδρυμα δημιουργήθηκε το 2007, επί πρωθυπουργίας Σόκρατες. Αυτή την περίοδο διεξάγονται εργασίες για τη βελτίωση των συνθηκών. Ούτε να το 'ξερε...

 http://newpost.gr/