Η Coca Cola λανσάρει νέο γάλα στην αγορά

Νέο γάλα ετοιμάζεται να λανσάρει η Coca Cola και ισχυρίζεται μάλιστα ότι θα είναι τόσο δημοφιλές που θα γεμίσει τα ταμεία της εταιρείας.

Το «Fairlife», όπως θα ονομάζεται, θα αρχίσει να πωλείται στις ΗΠΑ τον επόμενο μήνα, θα κοστίζει διπλάσια τιμή από το κανονικό γάλα και θα είναι 50% πιο πλούσιο σε πρωτεΐνες ενώ παράλληλα θα έχει 30% λιγότερη ζάχαρη.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας Σάντι Ντάγκλας, «το 'Fairlife', είναι ένα εξαιρετικής ποιότητας γάλα με καλύτερη γεύση και τιμή διπλάσια του συνηθισμένου γάλακτος».

Σε συνέντευξη του τόνισε: «Θα επενδύσουμε την επιχείρηση γάλακτος για κάποιο χρονικό διάστημα για να χτίσουμε το εμπορικό σήμα, επομένως δεν αναμένουμε βροχή χρημάτων στα ταμεία μας τα πρώτα χρόνια. Όπως όμως το Simply, η σειρά χυμών φρούτων της Coke, όταν το κάνεις καλά, έρχονται και τα έσοδα».

Σύμφωνα με τον Ντάγκλας, υπήρξε συνεργασία με αμερικάνικες γαλακτοβιομηχανίες ώστε να παραχθεί ένα «γάλα με 50% περισσότερη πρωτεϊνη, 30 % λιγότερη ζάχαρη και καθόλου λακτόζη».

Οι πωλήσεις γάλακτος στις ΗΠΑ έχουν μειωθεί κατά 8% την τελευταία δεκαετία και το ήμισυ των Αμερικανών ενηλίκων δεν καταναλώνει καθόλου γάλα.
Πηγή: Guardian