Π. Σκουρλέτης: «Ο Καμμένος είχε ενημερώσει τον Ν. Παππά για τον χρηματισμό βουλευτή»

Το γεγονός ότι ο Πάνος Καμμένος είχε ενημερώσει τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παππά για την απόπειρα χρηματισμού της Σ. Ξουλίδου, επιβεβαίωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Ο κ. Καμμένος πήρε τηλέφωνο και μίλησε στον κ. Παππά για απόπειρα δωροδοκίας, χωρίς ωστόσο να κάνει λόγο για ονόματα. Από την πλευρά του ο κ. Παππάς, λοιπόν, όπως και ο κ. Εισαγγελέας έλαβε γνώση από τον κ. Καμμένο ότι υπάρχει μια περίπτωση δωροδοκίας αλλά δεν έχει ακριβή στοιχεία. Τι θα μπορούσε να είχε πει ο κ. Παππάς σε αυτή την περίπτωση; Εγώ δεν ξέρω πώς γίνονται οι δωροδοκίες, η Ν.Δ ως παράταξη μπορεί να έχετε το "know how" για το πώς γίνονται οι δωροδοκίες. Εγώ, επειδή δεν ξέρω, νομίζω ότι όταν τα πράγματα τίθενται έτσι με δημόσιο τρόπο, η δικαιοσύνη οφείλει να ερευνά, όπως πολύ σωστά έκανε. Και θα δούμε αν είναι σοβαρή ή όχι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε επίσης και την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα τονίζοντας ότι:
«Όλα αυτά τα ζητήματα τα οποία ακούμε ότι αποτελούν εμπόδιο στη συνεννόηση μεταξύ τρόικας και ελληνικής πλευράς, ασφαλιστικό, ομαδικές απολύσεις, μειώσεις στο Δημόσιο, ΦΠΑ, τα ακούτε για πρώτη φορά; Πόσους μήνες δεν τα έχουμε ακούσει; Άρα, λοιπόν, η μεν τρόικα ακολουθεί με έναν ψυχρό τρόπο την εφαρμογή του προγράμματος, το οποίο έχει συνομολογήσει η κυβέρνηση, το οποίο το είχε υπερασπιστεί, δεν έχει αμφισβητήσει τη λογική του, τον πυρήνα της πολιτικής του».
Ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε ότι η πολιτική αυτή δεν αποδίδει, κάτι που έχει καταλάβει η ελληνική κυβέρνηση, η οποία τώρα «εκλιπαρεί για επιείκεια».
«Έχει βγει στην Ευρώπη και μαζί με την κ. Μέρκελ ο κ. Σαμαράς είναι οι μεγαλύτεροι υπερασπιστές των ακραίων μνημονιακών πολιτικών και τώρα βλέπει ξαφνικά ότι αυτή η στρατηγική δεν αποδίδει. Εκλιπαρεί για την επιείκεια, αλλά η επιείκεια δεν έρχεται και συνθλίβεται ανάμεσα στις δεσμεύσεις της, στα πιστεύω της, στην ιδεολογία της και την πολιτική της που είναι το μνημόνιο και από την άλλη στην πραγματικότητα, την κοινωνική κατακραυγή. Αυτές είναι οι μυλόπετρες που συνθλίβουν σήμερα την κυβέρνηση», είπε.