Πουλούσε... προγνωστικά αγώνων μέσω Facebook

Δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια και παράνομο στοιχηματισμό μέσω διαδικτύου σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος ενός 49χρονου άνδρα, ο οποίος προσέγγιζε μέσω Facebook άλλους χρήστες της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, πραγματοποιώντας ψευδείς υποσχέσεις για προγνωστικά παιχνιδιών και αγώνων, έναντι χρηματικής αμοιβής.


Όπως έγινε γνωστό, στο πλαίσιο της ενδελεχούς ψηφιακής έρευνας, που διεξήγαγαν εξειδικευμένοι αξιωματικοί της ειδικής ομάδας καταπολέμησης παράνομων παιγνίων και στοιχηματισμού στο διαδίκτυο, εντοπίστηκε προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, το οποίο προσέγγιζε άλλους χρήστες του εν λόγω δικτύου, πραγματοποιώντας ψευδείς υποσχέσεις για προγνωστικά παιχνιδιών και αγώνων, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Το συγκεκριμένο προφίλ υποσχόταν ότι δήθεν διέθετε, έναντι χρηματικής αμοιβής, προγνωστικά σχετικά με την έκβαση πάσης φύσεως ατομικών ή ομαδικών παιχνιδιών, αλλά κυρίως για αγώνες ποδοσφαίρου, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στο Δελτίο Στοιχημάτων του ΟΠΑΠ είτε εκτός κουπονιού ΟΠΑΠ.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που παραγγέλθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ακολούθησε εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα και ταυτοποιήθηκε ως διαχειριστής του προαναφερόμενου προφίλ ο 49χρονος ημεδαπός.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, στη Θεσσαλονίκη, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο.

Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εξέτασή τους, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

 http://www.newsbeast.gr/