ΣΥΡΙΖΑ : «Δώρο» €20 εκατ. από το ΥΠΟΙΚ σε ξένες δικηγορικές εταιρείες

Στην καταγγελία ότι η κυβέρνηση χαρίζει φόρους σε ξένες δικηγορικές εταιρείες προχώρησε εκ νέου σήμερα Τρίτη ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Σημειώνεται πως ήδη 20 βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατάθεσαν σχετική ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη ζητώντας να δοθούν διευκρινίσεις σχετικά με «φωτογραφική» όπως αναφέρουν διάταξη που ψηφίστηκε σε πολυνομοσχέδιο στις 7 Απριλίου 2014 προκειμένου να εξυπηρετηθούν αλλοδαπές δικηγορικές εταιρείες.
Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ενώ μέχρι την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου οι συγκεκριμένες δικηγορικές εταιρείες φορολογούνταν όπως όλες οι αλλοδαπές εταιρείες, δηλαδή σαν Ανώνυμες Εταιρείες, μετά το πολυνομοσχέδιο ορίστηκε ότι θα φορολογούνται σαν τις ελληνικές δικηγορικές εταιρείες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει πως με τη νέα διάταξη η φορολόγησή των εν λόγων δικηγορικών εταιρειών θα γίνεται με πιο ευνοϊκούς όρους και μάλιστα θα έχει αναδρομική ισχύ σε βάθος 20ετίας.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση με αυτό τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία στα ξένα δικηγορικά γραφεία να ζητήσουν πίσω τα επιπλέον χρήματα που έχουν πληρώσει σε φόρους με βάση το προηγούμενο φορολογικό καθεστώς. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ τα χρήματα που αναμένεται να ζητήσουν πίσω ανέρχονται στα 20 εκατ. ευρώ.
«Την ίδια στιγμή που η χώρα μας περνά μία μεγάλη ανθρωπιστική κρίση η κυβέρνηση χαρίζει φόρους σε ξένες δικηγορικές εταιρείες, σε επιχειρηματικούς ομίλους που πραγματοποιούν τριγωνικές συναλλαγές, σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μέσω συνεχών αναβολών στο φόρο επί των διαφημίσεων κτλ. Οι φορολογικές διατάξεις ψηφίζονται χωρίς διαβούλευση με τους αντίστοιχους φορείς, χωρίς να συνυπολογίζονται οι προτάσεις τους, με κύριο κριτήριο την εξυπηρέτηση ημετέρων», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.