Eρχονται βροχές και καταιγίδες στα ορεινά τμήματα της δυτικής χώρας

Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά, με παροδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως σε ορεινά τμήματα της δυτικής χώρας, καθώς και σημαντική ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο, περιμένουμε την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 30 στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 35 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα και από 22 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, αλλά στα Δωδεκάνησα και στις νότιες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν στους 34 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, ενώ στον Κορινθιακό θα επικρατήσει ανατολικό ρεύμα εντάσεων 5 με 6 μποφόρ.
Λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά και βόρεια οι μέγιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Παροδικές νεφώσεις περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

http://meteo.gr/meteoplus/index.cfm