Πως θα συντονίσετε την τηλεόραση σας με το νέο ψηφιακό σήμα της Digea

Από τα ξημερώματα της Παρασκευής πραγματοποιείται στην Αττική το δεύτερο «περιοχικό» switch-off όπου 13 κέντρα θα εκπέμπουν επίγειο ψηφιακό σήμα στις τελικές συχνότητες, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Από τα 13 αυτά κέντρα, δύο, ο «Υμηττός» και η «Αίγινα» εκπέμπουν ήδη ψηφιακά στις μεταβατικές συχνότητες, αναφέρει σε ανακοίνωση η Digea.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι τηλεθεατές που λαμβάνουν ήδη ψηφιακό σήμα από τα εν λόγω κέντρα θα χρειαστεί από την 1η Αυγούστου να πραγματοποιήσουν επανασυντονισμό των τηλεοράσεων ή των αποκωδικοποιητών τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να χρειάζεται και επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.



Πώς γίνεται ο επανασυντονισμός;

Για να συντονίσετε ή να επανασυντονίσετε το δέκτη σας απαιτούνται λίγα και απλά βήματα.

Σημειώστε ότι κάθε μοντέλο συσκευής διαφέρει γι' αυτό και μπορεί να ακολουθείται διαφορετική διαδικασία ρύθμισης των καναλιών. 

Τα παρακάτω βήματα αποτυπώνουν τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα λεκτικά, συνεπώς για πιο συγκεκριμένη πληροφόρηση θα χρειαστεί να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο χρήσης της συσκευής σας.

1. Στο τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης πατήστε το κουμπί με την ένδειξη «Menu» (μενού)
2. Επιλέξτε «Ρυθμίσεις» για τηλεόραση με ενσωματωμένο δέκτη MPEG-4 ή «Εγκατάσταση» για τηλεόραση με εξωτερικό αποκωδικοποιητή MPEG-4
3. Επιλέξτε «Αυτόματος Συντονισμός» για αυτόματη εύρεση και αποθήκευση όλων των διαθέσιμων συχνοτήτων. Ανάλογα τη συσκευή, η επιλογή αυτή μπορεί να αναφέρεται ως «Αυτόματη Αναζήτηση» ή «Αυτόματο Σκανάρισμα». Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε εσείς τις συχνότητες όπως επιθυμείτε, μπορείτε εναλλακτικά να επιλέξετε «Χειροκίνητος Συντονισμός»
4. Πατήστε «ΟΚ» ή «Yes» ή την αντίστοιχη εντολή της συσκευής σας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία
5. Πατήστε «Exit» για να βγείτε από το μενού

Για τηλεόραση με ενσωματωμένο δέκτη MPEG-4

Στο τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης πατήστε το κουμπί με την ένδειξη «Menu» [μενού].
Επιλέξτε «Ρυθμίσεις».
Επιλέξτε «Αυτόματος Συντονισμός» για αυτόματη εύρεση και αποθήκευση όλων των διαθέσιμων συχνοτήτων. Ανάλογα τη συσκευή, η επιλογή αυτή μπορεί να αναφέρεται ως «Αυτόματη Αναζήτηση» ή «Αυτόματο Σκανάρισμα». Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε εσείς τις συχνότητες όπως επιθυμείτε, μπορείτε εναλλακτικά να επιλέξετε «Χειροκίνητος Συντονισμός».
Πατήστε «ΟΚ» ή «Yes» ή την αντίστοιχη εντολή της συσκευής σας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Πατήστε «Exit» για να βγείτε από το μενού.

Για τηλεόραση με εξωτερικό αποκωδικοποιητή MPEG-4

Στο τηλεκοντρόλ του αποκωδικοποιητή πατήστε το κουμπί με την ένδειξη «Menu» [μενού].
Επιλέξτε «Εγκατάσταση».
Επιλέξτε «Αυτόματος Συντονισμός» για αυτόματη εύρεση και αποθήκευση όλων των διαθέσιμων συχνοτήτων. Ανάλογα τη συσκευή, η επιλογή αυτή μπορεί να αναφέρεται ως «Αυτόματη Αναζήτηση» ή «Αυτόματο Σκανάρισμα». Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε εσείς τις συχνότητες όπως επιθυμείτε, μπορείτε εναλλακτικά να επιλέξετε «Χειροκίνητος Συντονισμός»..
Πατήστε «ΟΚ» ή «Yes» ή την αντίστοιχη εντολή της συσκευής σας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Πατήστε «Exit» για να βγείτε από το μενού.
http://www.zougla.gr/