Νέο βίντεο - σοκ με τη δολοφονία του δεύτερου αφροαμερικανού στο Μιζούρι

Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο από την στιγμή όπου αστυνομικοί πυροβολούν τον 25χρονο Καζίμ Πάουελ, τον δεύτερο Αφροαμερικανό που έχασε τη ζωή του λιγότερο από δύο εβδομάδες στο Μιζούρι.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο Πάουελ κρατούσε μαχαίρι, και στο βίντεο φαίνεται από μακριά να κρατάει ένα αντικείμενο. Οι δύο αστυνομικοί πυροβολούν περίπου 20 δευτερόλεπτα αφού βγουν από το αυτοκίνητο.

Στο βίντεο, το οποίο τράβηξε περαστικός με το κινητό του, εμφανίζεται ο Πάουελ να περπατά στο δρόμο έξω από μαγαζί από το οποίο, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε νωρίτερα κλέψει αντικείμενα μικρής αξίας.

Λίγο αργότερα, εμφανίζεται ένα περιπολικό και δύο αστυνομικοί καλούν τον Πάουελ να μείνει ακίνητος. Ο 25χρονος αρχίζει να φωνάζει «σκοτώστε με» και τη στιγμή που κάνει κίνηση προς τους αστυνομικούς εκείνοι ανοίγουν πυρ. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τον Πάουελ 12 φορές, ο οποίος σωριάστηκε στο έδαφος.
Ο άνδρας που τράβηξε το βίντεο με το κινητό του τηλέφωνο ακούγεται να φωνάζει σοκαρισμένος «τον σκότωσαν, θα μπορούσαν να του είχαν ρίξει με taser».
Στο σημείο έφτασαν και άλλοι αστυνομικοί οι οποίοι απομάκρυναν τον κόσμο που βρισκόταν στο σημείο.
Σύμφωνα με την αστυνομία ο Πάουελ είχε περίεργη συμπεριφορά και γι' αυτό οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ.