Νέο δάνειο με νέο Μνημόνιο

Στρατηγική επιβίωσης του ιδίου την επόμενη ημέρα της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, για την οποία η προεδρική εκλογή αποτελεί ημερομηνία λήξης, αναπτύσσει ο Αντ. Σαμαράς.
Τα αδιέξοδα της κυβέρνησης ήρθε χθες να επικυρώσει η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, που δέχεται την πρόβλεψη της Κομισιόν για πρόσθετες χρηματοδοτικές ανάγκες 14,5 δισ. το 2014-15, εκτιμά ότι πιθανότατα θα απαιτηθεί νέο δάνειο που θα συνοδεύεται από νέα σύμβαση (Μνημόνιο) και σημειώνει ότι υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες σχετικά με την προσδοκώμενη ανάπτυξη από το 2015. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ζήτησε -και έγινε αποδεκτό- η "μεγάλη αξιολόγηση" του Σεπτεμβρίου από την τρόικα να γίνει στο Παρίσι (3, 4, 5/9) και όχι στην Αθήνα, έτσι ώστε να μπορεί να συνεχίσει τη ρητορική περί σταδιακής απαγκίστρωσης από την τρόικα!
Κινήσεις Σαμαρά για διαχείριση της ήττας προ των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών αδιεξόδων
Παράλληλα, ο Αντ. Σαμαράς όρισε τον Δ. Αβραμόπουλο στη θέση του κοινοτικού επιτρόπου, εξουδετερώνοντας τον βασικότερο, με τα σημερινά δεδομένα, εσωκομματικό του αντίπαλο για την αρχηγία της Ν.Δ. στην επερχόμενη εκλογική ήττα.
http://www.avgi.gr/