Έντεκα οι διασωθέντες από την συντριβή του αεροσκάφους στην Ταϊβάν (βιντεο)

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Γιε Κουάνγκ-σι, 47 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 11 σώθηκαν αλλά έχουν υποστεί τραυματισμούς.


«Ακόμη προσπαθούμε να εξακριβώσουμε ποια είναι η κατάσταση», είπε ο Γιε στους δημοσιογράφους στην Ταϊπέι.

Ο Γιε πρόσθεσε ότι πρόκειται να μεταβεί στη νήσο Πένγκχου μαζί με μια ομάδα ερευνητών αεροπορικών δυστυχημάτων.

Νωρίτερα, η Τζιν Σεν, διευθύντρια της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της Ταϊβάν, είχε δηλώσει πως «επικρατεί χάος στο σημείο» όπου συνετρίβη το αεροσκάφος, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η πυροσβεστική υπηρεσία προσπαθεί να κατασβέσει τις φλόγες. Θα μας αναφέρουν τον (οριστικό) απολογισμό των θυμάτων πολύ σύντομα», πρόσθεσε.
Στο αεροσκάφος επέβαιναν 54 επιβάτες και 4 μέλη του πληρώματος.

Δεν είναι ξεκάθαρα τα αίτια του δυστυχήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες οι πιλότοι αντιμετώπισαν προβλήματα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Ο τυφώνας Μάτμο πλήττει σήμερα την Ταϊβάν με σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους και οι αρχές έδωσαν εντολή να παραμείνουν κλειστά πολλά σχολεία και η χρηματαγορά.

Η TransAsia Airways εδρεύει στην Ταϊβάν, εκτελεί κυρίως εσωτερικές πτήσεις —αλλά και διεθνείς, εξυπηρετώντας δρομολόγια στην Ιαπωνία, στην Ταϊλάνδη και στην Καμπότζη, μεταξύ άλλων προορισμών στην Ασία— και διαθέτει έναν στόλο 23 αεροσκαφών, κυρίως Airbus.

Δείτε τι μεταδίδει η τηλεόραση της Ταϊβάν σε ζωντανή σύνδεση με το σημείο της πτώσης του αεροσκάφους...
http://www.newsbeast.gr/