Γαλάζοι βλέπουν το "στρατό" της Ολγας ...και λένε το παραπονό τους σε όποιο Συριζαίο βρουν


Σας μεταφέρω συζήτηση που έγινε σε πηγαδάκι βουλευτών στο περιστύλιο της Βουλής την ώρα που η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη (φωτογραφία) μιλούσε (με επιχειρήματα) για το νέο νομοσχέδιο περί τουρισμού.
Ο γαλάζιος βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης-Νικόλας Υψηλάντης (που μόλις είχε εκλεγεί πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής για τη δημόσια διοίκηση) συναντά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Κοντονή. Και τι νομίζετε ότι λένε όταν ένας γαλάζιος βουλευτής συναντά έναν συριζαίο; «Δεν μου λες, μέτρησες πόσοι σύμβουλοι της Ολγας κάθονταν στα υπουργικά έδρανα;». Ο συριζαίος δεν αιφνιδιάστηκε από την ερώτηση και φάνηκε ότι όντως τους είχε μετρήσει: «Αν εξαιρέσεις τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ και έναν άλλον υπηρεσιακό του Τουρισμού που δεν τους υπολόγισα, μέτρησα συνολικά 11, μπορεί και 12, ένας ολόκληρος στρατός δηλαδή». Πράγμα όμως που θεωρώ υπερβολικό, γιατί από την εικόνα που έδειξε η τηλεόραση μου φάνηκαν κάπως λιγότεροι.

Ελα όμως που η συζήτηση περί Ολγας συνεχίστηκε από γαλάζιους και συριζαίους, όχι στην αίθουσα της Ολομέλειας αλλά στο Περιστύλιο με αρκετά ενδιαφέροντα: Ο γαλάζιος κ. Υψηλάντης, για παράδειγμα, παραπονέθηκε στον συριζαίο κ. Κοντονή ότι «η Ολγα είναι υπουργός Τουρισμού και δεν έχει ακόμη επισκεφθεί τη Ρόδο, που φέρνει τόσο συνάλλαγμα». «Μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο;» διερωτήθηκε ο κ. Κοντονής: «Και όμως συμβαίνει» ήταν η απάντηση. Και ένας τρίτος, επίσης γαλάζιος βουλευτής, είπε κάτι άλλο που έκανε τη συζήτηση ακόμη πιο περίπλοκη: «Και να σκεφθεί κανείς ότι έχει κουμπάρα την Τσαμπίκα, που είναι από τη Ρόδο και δεν έχει επισκεφθεί ούτε την κουμπάρα της».