Σοκ ! Γυναικολόγος βιντεοσκόπησε 8.000 γυναίκες με κρυφές κάμερες

Γιατρός να σου πετύχει… Σάλο προκάλεσε αποκάλυψη ότι ένας γυναικολόγος κατέγραφε τις εξετάσεις των ασθενών του με κρυφές κάμερες. Ο δρ. Νικίτα Λέβι που εργαζόταν στο Johns Hopkins του Μέριλαντ αυτοκτόνησε μετά την αποκάλυψη, την ώρα που το νοσοκομείο θα πληρώσει πολύ ακριβά την υπόθεση.


Το Johns Hopkins θα καταβάλλει σε 8.000 γυναίκες που έπεσαν θύματα του γιατρού αποζημίωση 190 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, ο γιατρός φέρεται να είχε σειρά από ειδικά αξεσουάρ, όπως στυλό, μπρελόκ και άλλα, στα οποία υπήρχαν ενσωματωμένες κάμερες, με τα οποία βιντεοσκοπούσε τις ασθενείς του. Το τι συνέβαινε αντελήφθη ένας συνάδελφός του, βλέποντας ένα στυλό-κάμερα που είχε κρεμασμένο συνεχώς στο λαιμό του. δεν το αποχωριζόταν και κάπως έτσι αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο. Στην κατοικία του γυναικολόγου βρέθηκαν πάνω από 1.200 φωτογραφίες και βίντεο.

Ο Λέβι απολύθηκε από το νοσοκομείο στις 8 Φεβρουαρίου πέρσι και δέκα ημέρες μετά βρέθηκε νεκρός, έχοντας διαπράξει αυτοκτονία. Ωστόσο, ο θάνατός του δεν εμπόδισε το δικηγορικό γραφείο που ανέλαβε την υπόθεση εναντίον του νοσοκομείου να συγκεντρώσει περίπου 8.000 ασθενείς του και τελικά να «κερδίσει» ένα συμβιβασμό για αποζημίωση 190 εκατ. δολαρίων. 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Τζόναθαν Σκότσορ, όλες τους ένιωσαν «προδομένες» και θύματα βάρβαρης συμπεριφοράς. Στην αγωγή συμπεριλαμβάνονται αιτιάσεις για υπέρ-συνταγογράφηση εξετάσεων και απρεπείς σωματικές επαφές κατά τη διάρκειά τους. Τέλος, να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την έρευνα των Αρχών, δεν υπήρξαν καταγραφές από ανήλικες ασθενείς, ενώ το υλικό δεν κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.

http://www.newsbeast.gr