Αλέξης Τσίπρας: «Ο κ. Σαμαράς και η παρέα του εκπροσωπούν την ανωμαλία»

Σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και το Θεόδωρο Πάγκαλο εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στην Ιεράπετρα της Κρήτης. 

Ο κ. Τσίπρας σχολιάζοντας την πρόσφατη δήλωση του Θεόδωρου Πάγκαλου, έκανε λόγο για προεκλογικό θεατρινισμό. «Δεν είναι η μπαλωθιά που σκότωσε ένα συνάνθρωπο μας, που τους ενοχλεί» είπε και προσέθεσε: 
«Είναι η “μπαλωθιά” που δίνει ο κρητικός λαός στους φθαρμένους πολιτικούς, στα φθαρμένα κόμματα που μας έφεραν ως εδώ, στη φθαρμένη πολιτική του κυρίου Σαμαρά, με τον οποίο έχουν συμμαχήσει οι κάθε λογής Πάγκαλοι».
Οι επικείμενες εκλογές, σημείωσε, «δεν είναι και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνουν μια πασαρέλα βλακείας, ψεύδους, και συκοφαντίας».
Έκανε λόγο εξάλλου για «θηριώδη μηχανισμό των δυνάμεων του μνημονίου στην απάτη, στο μοντάζ, στη διαστρέβλωση, στην κατασκευή μιας τεχνητής πραγματικότητας, στην παραγωγή και αναπαραγωγή κλίματος ανωμαλίας».
Κλιμακώνοντας την επίθεσή του, σημείωσε πως «ο κ. Σαμαράς η ακροδεξιά σέχτα του Μαξίμου, και οι σύμμαχοί τους, αποτελούν πηγή κινδύνων για τη χώρα, για τους πολίτες, για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων», ενώ απευθυνόμενος προσωπικά προς τον πρωθυπουργό προσέθεσε:
«Καταγγέλλω τον κύριο Σαμαρά και την παρέα του ότι εκπροσωπούν την ανωμαλία, επιδιώκουν την ανωμαλία, μεταφέρουν την ανωμαλία από τις θεσμικές κορυφές μέχρι το τελευταίο ελληνικό σπίτι».
Επίθεση εξαπέλυσε και με αφορμή τα όσα πρόσφατα έγιναν γνωστά για τον πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκο.
«Ο φασισμός σηκώνει και σήμερα κεφάλι» είπε και προσέθεσε: 
«Με το άσχημο πρόσωπο της εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Αλλά και με το πρόσωπο εκείνων που ορκίζονται στο συνταγματικό τόξο, αναμασούν τις θεωρίες των δύο άκρων, κατέχουν θέσεις ευθύνης στο δημοκρατικό καθεστώς, και βυσσοδομούν στο παρασκήνιο με τους νεοναζί κατά της δημοκρατίας. Η υπόθεση Σαμαρά-Μπαλτάκου-Κασιδιάρη έσκισε λίγο το παραπέτασμα αυτού του ανίερου ναού. Αποκάλυψε ότι οι φρουροί της δημοκρατίας συνωμοτούν με τους εχθρούς της».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε εκ νέου το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών λέγοντας πως κάθε μέρα γίνεται πιο ξεκάθαρο: 
«Με την Αριστερά ή με την Μέρκελ. Με την Ελλάδα ή με τη Βαυαρία. Με την ομαλότητα ή με την ανωμαλία».
Τόνισε παράλληλα πως «η Αριστερά ήταν πάντα μια δύναμη αλλαγής, προόδου, υπεράσπισης των αδύνατων, υπεράσπισης της πατρίδας» και όπως είπε αυτό το  «απέδειξε με αγώνες, θυσίες, διωγμούς, την αφοσίωσή της στο λαό, στις ιδέες της ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης». 
«Δανειστές, αγορές, ξένοι προστάτες, λαίμαργα funds, διαπλεκόμενοι και τραπεζίτες, έχουν πέσει πάνω στο σώμα της πατρίδας και της κοινωνίας» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και προσέθεσε πως «η αριστερά είναι η παράταξη που μπορεί να μετατρέψει την απελπισία και την οργή σε δύναμη αλλαγής και ανατροπής».
Σημείωσε εξάλλου πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει παρότι δεν έχει κυβερνητική εμπειρία. 
«Δεν ζητάμε την ψήφο του λαού για να την εξαργυρώσουμε στα διεθνή και εσωτερικά παζάρια όπως κάνουν χρόνια τώρα οι δυνάμεις του δικομματισμού που κατέρρευσε» είπε χαρακτηριστικά.
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «μας λένε εξτρεμιστές γιατί δεν έχουμε παρτίδες με κανένα Καίσαρα του πλούτου, της διαπλοκής και της εξουσίας που κατέστρεψαν τη χώρα», ενώ στις κατηγορίες πως το κόμμα του είναι κατά της Ευρώπης απάντησε πως «είμαστε κατά της δικής τους Ευρώπης, που επιλέγει κάθε μέρα τα τελευταία χρόνια το μεσαίωνα αντί για το διαφωτισμό, τον αυταρχισμό αντί για τη δημοκρατία, τη λιτότητα αντί για την αλληλεγγύη».
Παράλληλα επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται αντίθετος στο «ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών (...), όπως το νερό, η ενέργεια, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας.
Σχετικά με τις τράπεζες τόνισε πως «μας λένε υπονομευτές του τραπεζικού συστήματος, για καταγγέλλουμε το τεράστιο σκάνδαλο, να ζουν οι τράπεζες με δανεικά που αρπάζουν από το τραπέζι του φτωχού και να παραδίνονται στους τραπεζίτες».
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε για μία ακόμη φορά πως «μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να καθίσουν στο σκαμνί όσοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο της οικειοποίησης των τραπεζών από τους ίδιους ανθρώπους που τις οδήγησαν στην πτώχευση» και συμπλήρωσε:
«Και θα εξαντλήσει όλα τα όπλα της δημοκρατίας, του Συντάγματος, και της ανεξάρτητης δικαιοσύνης για να εξαλείψει το καρκίνωμα της διαπλοκής που παραμορφώνει το σώμα της πατρίδας, υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς, μετατρέπει την πολιτική σε σέρβις μεγάλων συμφερόντων».
Παράλληλα, επανέλαβε πως «πίσω από την χυδαία προπαγάνδα όλου του συστήματος διαπλοκής, πίσω από το success story κρύβεται ένα νέο μνημόνιο» και όπως τόνισε, σε αυτό έχει συμφωνήσει ο κ. Σαμαράς.


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/